Găsește locația Locul de desfășurare al cursului
Alege datele Perioada de desfășurare
CAUTĂ CURS

Curs Consilier pentru Dezvoltare Personală

Cod COR 242324

8 iul - 12 iul 2024

Luni - Vineri (orele 17:30 – 20:30)

Dată examen: 09.08.2024

Află Detalii

Completează Formularul

Confirmare Participare

Participă la Curs

Primești Certificarea

ONLINE
certificat-apsap

Acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației

Interactiv, fără deplasări, ușor accesibil prin aplicația ZOOM. Puteți participa la curs de acasă sau de la birou, folosind aplicația ZOOM. Structurat în jurul unei înțelegeri profunde a psihologiei umane și a tehnicilor de consiliere, cursul Consilier în Dezvoltarea Personală oferă instrumentele necesare pentru a sprijini și îndruma clienții în explorarea și depășirea provocărilor lor personale și profesionale. Veți avea oportunitatea de a vă dezvolta abilitățile și competențele necesare pentru a deveni un consilier eficient și etic în sprijinirea creșterii și evoluției personale a altora.

Timp rămas până la următorul curs

Pasul următor

Prezentare video

Vă prezentăm câteva repere despre ce vom învăța la curs

COMPETENȚE DEZVOLTATE

Ce veți învăța în cadrul modulelor de pregătire teoretică și practică
 • Crearea Spațiului de Interacțiune: Absolvenții vor fi capabili să creeze un mediu sigur, înțelegător și empatic în care clienții să se simtă confortabil și încrezători în procesul de consiliere.
 • Investigarea Situațiilor Problematice: Absolvenții vor avea abilitatea de a investiga în profunzime problemele prezentate de clienți, utilizând tehnici adecvate pentru a identifica cauzele profunde și factorii implicați.
 • Explorarea Soluțiilor Potențiale: Absolvenții vor fi capabili să exploreze și să evalueze diferite soluții potențiale pentru problemele prezentate de clienți, lucrând împreună cu aceștia pentru a identifica cele mai eficiente strategii de rezolvare.
 • Consilierea privind Dezvoltarea Personală: Absolvenții vor fi în măsură să ofere consiliere individualizată și adaptată nevoilor și obiectivelor fiecărui client în ceea ce privește dezvoltarea personală, ajutându-i să-și exploreze potențialul și să-și atingă scopurile.
 • Organizarea Activității Proprii: Absolvenții vor fi capabili să-și gestioneze eficient timpul și resursele, să prioritizeze sarcinile și să își organizeze activitățile pentru a asigura o desfășurare fluidă a procesului de consiliere.
 • Aplicarea Prevederilor Legale în Sănătate și Securitate: Absolvenții vor avea cunoștințe solide despre prevederile legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă, precum și în domeniul situațiilor de urgență, și vor fi capabili să le aplice în practică pentru a asigura un mediu sigur și protejat pentru clienți.
 • Dezvoltarea Carierei: Absolvenții vor fi motivați și îndrumați să-și dezvolte continuu abilitățile și cunoștințele în domeniul consilierii pentru a-și avansa cariera și pentru a-și îmbunătăți practica profesională.

TEMATICA ABORDATĂ

Este adaptată și simplificată, pentru a putea fi parcursă cu ușurință indiferent de cunoștințele pe care le aveți în domeniu
 • Introducere în Consilierea pentru Dezvoltare Personală: Fundamentele consilierii și domeniul său de aplicabilitate în contextul dezvoltării personale și profesionale.
 • Etica și Profesionalismul în Consilierea pentru Dezvoltare Personală: Principiile etice și standardele de profesionalism în consiliere, fundamentale pentru o practică responsabilă și respectuoasă.
 • Crearea Spațiului de Interacțiune cu Persoanele Consiliate: Tehnici de creare a unui mediu sigur, înțelegător și empatic pentru clienți, esențial pentru construirea unei relații de încredere.
 • Tehnici de Comunicare Eficientă în Consiliere: Dezvoltarea abilităților de ascultare activă, empatie și comunicare non-verbală pentru a facilita procesul de consiliere și înțelegerea profundă a nevoilor clienților.
 • Dezvoltarea Inteligenței Emoționale: Înțelegerea și gestionarea emoțiilor proprii și ale clienților în cadrul procesului de consiliere, pentru o navigare eficientă a experiențelor și a reacțiilor emoționale.
 • Investigarea și Analiza Situațiilor Problemă: Metode și tehnici de explorare a problemelor și dificultăților prezentate de clienți, pentru identificarea cauzelor profunde și a modurilor de intervenție adecvate.
 • Explorarea și Evaluarea Soluțiilor Potențiale: Găsirea și evaluarea opțiunilor și strategiilor potențiale pentru rezolvarea problemelor și stimularea dezvoltării personale și profesionale a clienților.
 • Planificarea și Implementarea Strategiilor de Dezvoltare Personală: Crearea planurilor de acțiune personalizate și realiste pentru clienți, pentru a-și atinge obiectivele și pentru a-și maximiza potențialul.
 • Consilierea pentru Schimbarea Comportamentului: Strategii și tehnici de modificare a comportamentelor nesănătoase și de promovare a schimbării pozitive în viața clienților.
 • Monitorizarea Progresului și Evaluarea Intervențiilor: Tehnici de urmărire a evoluției și ajustarea planurilor de acțiune în funcție de progresul și schimbările observate în timpul procesului de consiliere.

Cursul oferă oportunitatea de a vă dezvolta abilitățile și cunoștințele necesare pentru a deveni un consilier eficient și empatic, capabil să susțină și să ghideze pe alții în călătoria lor către dezvoltare și împlinire personală și profesională.

Cum se desfășoară cursurile?

Toate cursurile noastre acreditate sunt livrate în direct, live, prin intermediul platformei de video-conferință ZOOM. Puteți participa la sesiunile de instruire teoretică chiar din confortul propriei case și să beneficiați de toate avantajele unei experiențe de învățare în timp real.

Veți interacționa cu formatorii noștri și cu ceilalți participanți, veți putea adresa întrebări și solicita feedback personalizat, iar, printr-o participare activă, veți înțelege în profunzime subiectele abordate și dezbătute.

După ce v-ați înscris la curs și înscrierea dumneavoastră a fost validată, veți primi prin e-mail toate detaliile necesare pentru conectarea în platformă. Aceste informații includ link-ul de acces către sesiunile de curs, precum și orarul exact. Astfel, veți putea să vă alăturați trainerului și celorlalți participanți în mod simplu și eficient.

Pentru a vă oferi o previzualizare a conținutului nostru educațional, fragmente din cursurile noastre sunt disponibile pe canalul de YouTube. Astfel, puteți explora diversitatea tematicilor abordate și stilul nostru interactiv de predare, pentru a vă asigura că programul de curs se potrivește perfect nevoilor și așteptărilor dumneavoastră.
+ citeste mai mult

Examinarea
cursanților

Examenul se desfășoară online, eliminând necesitatea deplasărilor. Fiecare participant va susține examenul final împreună cu colegii săi de grupă, în fața unei comisii de examinare desemnată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Acest proces asigură un standard riguros de evaluare și o recunoaștere oficială a certificării obținute. Programarea examenului este deja stabilită și inclusă în tariful cursului, iar orice reprogramare a acestuia din motive personale sau care țin de neîndeplinirea condițiilor pentru promovare are un cost de 350 lei.

Pentru a vă pregăti în vederea susținerii examenului de absolvire, toate cursurile noastre includ instrucțiuni detaliate, materiale de studiu și teste practice. Aceste resurse vă ajută să vă consolidați cunoștințele și să vă simțiți pregătiți pentru a demonstra competențele în cadrul examenului final.

Examenul constă în completarea unui test grilă, care evaluează cunoștințele teoretice dobândite în timpul cursului, și prezentarea unui scurt proiect, care demonstrează capacitatea de aplicare a acestora în practică.

Este important de menționat că rata de promovabilitate la examenul de absolvire este de 100%, reflectând nivelul înalt de pregătire și suport oferit de echipa noastră.
+ citeste mai mult

Certificatele
absolvenților

Toate cursurile pe care le oferim sunt autorizate oficial de Statul Român, prin Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Certificatul de absolvire este recunoscut la nivel național și european, conferindu-vă o confirmare oficială a competențelor dobândite în cadrul programului de instruire.

Un aspect distinctiv al Certificatului de absolvire este faptul că vine însoțit de un Supliment descriptiv al competențelor obținute. Acest supliment detaliază competențele și aptitudinile dobândite în timpul cursului și oferă o perspectivă clară asupra abilităților pe care le-ați dezvoltat în timpul procesului de învățare. Este important să subliniem că acest certificat este valabil pe viață, reprezentând o recunoaștere permanentă a realizărilor dumneavoastră în domeniul respectiv.

După susținerea și promovarea examenului final, veți primi imediat o Adeverință de absolvire, semnată electronic. Această adeverință confirmă faptul că ați finalizat cu succes cursul și vă poate fi utilă în diverse situații care necesită o dovadă imediată a absolvirii. Certificatul de absolvire va fi ulterior eliberat, în format fizic, și va fi emis în aproximativ șase săptămâni de la data finalizării cursului.
+ citeste mai mult

Cui i se
adresează cursurile?

Cursurile sunt concepute pentru a răspunde tuturor nevoilor de învățare și dezvoltare. Avem o abordare interactivă și deschisă, iar cursurile sunt adaptate pentru a se potrivi tuturor, indiferent de vârstă, experiență sau domeniu de activitate. De la tineri profesioniști, la persoane cu ani de experiență în carieră, toți găsesc în programele noastre de învățare resurse valoroase pentru a-și îmbunătăți abilitățile și a-și spori potențialul.

Unul dintre punctele noastre forte este accentul pus pe obținerea unei Certificări a competențelor la nivel național și european. Această certificare nu doar confirmă competențele și cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor, ci vă oferă și o recunoaștere oficială și internațională a acestora. Acest aspect este deosebit de valoros într-o piață a muncii competitivă și în continuă schimbare, oferindu-vă avantaj semnificativ în procesul de căutare a unui loc de muncă sau în avansarea în carieră.
+ citeste mai mult

De ce este
esențială formarea profesională?

Sporește încrederea: Dobândirea de noi cunoștințe și aptitudini consolidează încrederea în sine și vă permite să abordați sarcini și proiecte mai complexe cu mai multă determinare și siguranță.

Sporește mobilitatea profesională: Formarea profesională vă poate pregăti pentru noi oportunități de carieră și vă oferă flexibilitatea de a vă adapta la schimbările de pe piața muncii. Persoanele cu competențe și calificări actualizate sunt mai susceptibile să fie căutate și să avanseze în carieră.

Oferă răspuns la cerințele pieței: Într-o lume în continuă schimbare, noile tehnologii și tendințele din industrie pot afecta cerințele de competențe și cunoștințe. Prin urmare, formarea profesională este esențială pentru a rămâne la curent cu noutățile și pentru a răspunde cerințelor pieței.

Permite avansarea în carieră: Persoanele care investesc în formare profesională sunt adesea mai susceptibile să fie luate în considerare pentru promovare și avansare în cadrul organizației lor. O creștere a nivelului de competență poate fi percepută ca o investiție valoroasă de către angajatori.

Îmbunătățește satisfacția profesională: Formarea profesională contribuie la îmbunătățirea satisfacției și a sentimentului de împlinire în carieră, deoarece persoanele care sunt continuu provocate și încurajate să învețe noi lucruri sunt mai motivate.
+ citeste mai mult

Discounturi
de grup

Ne dorim să facilităm accesul la educație și dezvoltare profesională pentru cât mai multe persoane, motiv pentru care oferim reduceri atractive pentru grupuri. Pentru fiecare curs în parte, beneficiați de reduceri speciale, afișate pe site, iar pentru grupuri formate din minimum 3 persoane interesate de oricare dintre cursurile noastre, suntem pregătiți să personalizăm o ofertă specială, adaptată nevoilor și obiectivelor dumneavoastră.

Suntem conștienți că învățarea într-un mediu de grup poate fi motivantă și eficientă, iar posibilitatea de a împărtăși această experiență cu colegi sau prieteni adaugă un plus de valoare și stimulează procesul de învățare.

Pentru a afla mai multe detalii despre reducerile noastre de grup și pentru a beneficia de o ofertă personalizată, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon 0788.124.567 sau să ne scrieți la adresa de e-mail: secretariat@cursuri-functionari.ro.

Echipa noastră de profesioniști este gata să vă ofere toate informațiile necesare și să vă susțină în alegerea cursurilor potrivite pentru dumneavoastră și colegi.
+ citeste mai mult

BENEFICII

Prin participarea la curs, veți obține un Certificat de Absolvire.
Acesta nu este un simplu document, ci este o recunoaștere oficială a efortului,
seriozității și angajamentului fiecărui participant, fiind acreditat de către
Ministerul Educației și de Ministerul Muncii.
 • Curs acreditat, cu o durată totală de 180 ore – 60 ore sunt alocate pentru instruire teoretică și 120 ore pentru instruire practică.

  Formarea teoretică se împarte în două faze: sincronă și asincronă. Faza sincronă se desfășoară în timp real prin intermediul platformei ZOOM, împreună cu formatorii și colegii de curs. Această etapă este dedicată transmiterii cunoștințelor de bază, principiilor și teoriilor specifice domeniului de studiu. În cadrul sesiunilor sincron cursanții pot adresa întrebări, pot interveni oricând pentru lămuriri suplimentare. Pe de altă parte, formarea teoretică asincronă are loc pe platforma interactivă de e-learning a Centrului de Formare APSAP. Cursanții au acces zilnic pentru a efectua diverse exerciții și aplicații practice, care au scopul de a consolida informațiile obținute în cadrul sesiunilor sincrone. Interacțiunea pe platforma de e-learning este supervizată de coordonatorii de curs, sub îndrumarea formatorilor. Astfel, componenta teoretică cuprinde atât sesiuni Live interactive, cât și un studiu individual ghidat de platforma de e-learning, bazat pe documentație și resurse didactice disponibile pe platforma de învățare. Se folosesc diverse metode de învățare, precum prezentările interactive, teste grilă, analize de caz și scenarii, pentru a îmbunătăți înțelegerea conceptelor. În ceea ce privește formarea practică, cursul include o serie de aplicații concrete, la finalul cărora fiecare participant trebuie să elaboreze un proiect, urmat de prezentarea acestuia în fața comisiei de evaluare, în cadrul examinării finale.

 • Suport de curs și materiale auxiliare - vă oferim materiale de învățare bine structurate și ușor de urmărit, care acoperă toate aspectele esențiale ale cursului. Acestea sunt concepute de lectori, adaptate și actualizate, pentru a facilita înțelegerea noțiunilor predate. Pe lângă suportul de curs principal, veți avea acces la o varietate de materiale suplimentare, inclusiv studii de caz, legislație sau modele de lucru, care vor îmbogăți experiența dumneavoastră de învățare.
 • Îndrumări din partea formatorilor – lectorii vă vor oferi îndrumări personalizate, sfaturi și clarificări pe tot parcursul programului de curs. Această interacțiune directă, live, vă va ajuta să navigați prin complexitatea subiectului și să vă dezvoltați cunoștințele.
 • Sesiuni de întrebări și răspunsuri - organizăm sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, unde puteți clarifica orice nelămuriri și puteți discuta subiectele cursului cu formatorii și colegii de curs.
 • Flexibilitatea – desfășurându-se online, cursul vă oferă flexibilitatea de a învăța în propriul ritm, din confortul propriei case și de a vă organiza studiul în jurul altor angajamente, precum munca sau familia.
 • Recunoaștere oficială – fiind autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, cursul este recunoscut la nivel național și internațional, ceea ce poate fi un avantaj semnificativ atunci când căutați noi oportunități de angajare sau avansare profesională.
 • Networking și colaborare – deși este online, cursul oferă posibilități de a interacționa cu alți cursanți și cu lectorii, facilitând schimbul de idei și construirea unei rețele profesionale.
 • Costuri reduse – cursul online este mai accesibil din punct de vedere financiar decât cel tradițional, fiind eliminate costurile asociate cu deplasarea.
 • Îmbunătățirea CV-ului – finalizarea unui curs autorizat va adăuga valoare CV-ului dumneavoastră, demonstrând angajatorilor că sunteți dedicat învățării continue și dezvoltării profesionale.
 • Încredere sporită – dobândirea de noi abilități și cunoștințe va crește încrederea în sine și va deschide ușa spre noi provocări și oportunități în carieră.
 • Dezvoltarea competențelor și cunoștințelor – cursul vă permite îmbunătățirea și actualizarea competențelor, sporind astfel performanța și generând noi oportunități în carieră.
 • Modul special pentru pregătirea susținerii examenului de absolvire – pentru a vă asigura că sunteți bine pregătiți pentru examenul final, oferim un modul dedicat pregătirii acestuia. Acesta include sfaturi pentru examen, simulări de teste și strategii de studiu eficiente

10 lucruri pe care vi le promitem!

 • 1

  Veți dobândi abilități practice de consiliere pentru dezvoltare personală, aplicabile în interacțiunile cu clienții;

 • 2

  Veți parcurge o programă a cursului care acoperă toate aspectele esențiale ale consilierii, de la tehnici de bază, până la strategii avansate;

 • 3

  Vă veți exersa cunoștințele printr-o serie de activități practice și studii de caz;

 • 4

  Veți beneficia de sprijin continuu din partea lectorilor pentru clarificarea oricăror nelămuriri;

 • 5

  Veți avea parte de un curs care îmbină teoria cu practica pentru o înțelegere aprofundată a procesului de consiliere;

 • 6

  Veți înțelege cum să creați un mediu propice consilierii și să stabiliți conexiuni emoționale puternice cu clienții;

 • 7

  Veți învăța să identificați și să abordați eficient problemele clienților;

 • 8

  Veți putea evalua progresul și impactul intervențiilor de consiliere;

 • 9

  Veți dezvolta abilități de planificare și implementare a strategiilor de dezvoltare personală pentru clienți;

 • 10

  Trainerii propuși sunt atent selecționați, astfel încât informația transmisă să fie ușor asimilată prin exemple. Prin metoda de predare și feedback-ul constant pe care le veți primi, veți evolua rapid.

...și asta nu e tot!

Odată ce începeți să profesați, nu doar că vă puteți recupera investiția imediat, în doar câteva zile, dar veți avea șansa de avea o profesie liberală care vă poate oferi beneficii nelimitate!

Lectorii noștri

Lectori experimentați, specialiști în domeniile
pe care le predau

Ion MEȚIU

Ion MEȚIU

Manager de Proiect, cu peste 20 de ani experiență - Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul formării și consultanței, Ion MEȚIU este un trainer cu o expertiză vastă în domeniul competentelor digitale și al suitei Microsoft Office. Portofoliul său divers include cursuri în domenii precum Management de Proiect, Formator (Train the Trainers), Excel – Competențe Digitale, Negociere și Transformarea Conflictului, precum și Programare Neuro-Lingvistică.

Ca și coach, atât în zona de business, cât și în cea personală, Ion MEȚIU pune accentul pe valorile umane și este de părere că atingerea performanței în viață necesită un antrenor potrivit, care să ofere suport și îndrumare.

Utilizând tehnologii din programarea neuro-lingvistică pentru eliminarea emoțiilor negative și a convingerilor limitative, Ion MEȚIU se dedică total pentru a ajuta participanții să-și atingă potențialul maxim.

Cu studii superioare economice și studii postuniversitare în domeniul Diplomației Economice și Afacerilor Internaționale, Ion MEȚIU este un formator certificat, consilier pentru dezvoltare personală certificat și NLP Master certificat de către IANLP (International Association for Neuro Linguistic Programming).

Prin competențele și experiența sa vastă, Ion MEȚIU se impune ca un lector de încredere și un ghid valoros pentru cei care doresc să-și dezvolte competențele digitale și abilitățile în utilizarea suitei Microsoft Office.

Ion MEȚIU se bucură să împărtășească din informațiile și experiențele acumulate, fiind un bun moderator și facilitator al procesului de învățare și fixare, prin antrenamente și exerciții practice și pragmatice. Are, de asemenea, și un citat favorit, apropo de „drumuri” în viață (parafrazându-l pe Yogi Berra, celebrul jucător de baseball): “Dacă nu știi unde vrei să ajungi, s-ar putea să ajungi în altă parte”.

Andreea RĂDUȚ

Andreea RĂDUȚ

Antreprenor și Trainer cu peste 16 ani experiență, consultant în business, mentor, expert în accesarea de finanțări nerambursabile și în implementarea de proiecte cu finanțare europeană

Cu experiență de 18 ani în formare profesională și peste 16 ani ca antreprenor, Andreea Răduț este un specialist recunoscut pentru calitatea programelor de formare pe care le-a dezvoltat și susținut de-a lungul timpului.

Pregătirea sa juridică și în domeniul comunicării și relațiilor publice au constituit baza pe care și-a dezvoltat activitatea profesională.

Are o vastă experiență în ceea ce privește mediul de business, formarea profesională și implementarea proiectelor. A fost expert în peste 25 de proiecte cu finanțare europeană, mentor pentru mai mult de 50 de start-up-uri care au obținut finanțări de peste 3.000.000 euro, expert în gestionarea și medierea conflictelor de 15 ani, membru în comisii de specialitate ale Consiliului Economic și Social din partea patronatelor, membru în grupul de lucru Employment al European Antipoverty Network, dar și membru în Grupul de lucru pentru inovarea în afaceri, din cadrul Ministerului Antreprenoriatului.

“Întotdeauna mi-am dorit ca activitatea mea profesională să fie provocatoare, să-mi ofere posibilitatea de a mă dezvolta continuu și de a cunoaște cât mai mulți oameni. Trainingul mi-a adus toate acestea în cei peste 18 ani de când lucrez ca Formator. Acum 16 ani am decis că este momentul să încerc și provocarea Antreprenoriatului și mă bucur de rezultatele primului deceniu și jumătate de activitate în training și consultanță.”

Ce înseamnă Consilier de dezvoltare personală?

Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depăşească diverse stări sau situaţii cu care se confruntă în evoluţia personală şi profesională, valorificând şi dezvoltând resursele şi potenţialul propriu.

Specialistul în consiliere în dezvoltare personală este o persoană neutră, imparţială, care îi susţine pe clienţi în investigarea situaţiilor problemă şi facilitează explorarea soluţiilor potenţiale pentru reglarea eventualelor disfuncţionalităţi induse în plan personal şi în relaţiile socio-profesionale de către o serie de factori perturbatori extrem de variaţi, printre care se înscriu:
 • volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în mod curent
 • multiplele responsabilităţi asumate în familie şi societate
 • imprevizibilitatea contextelor de lucru
 • dinamica schimbărilor
 • nevoia continuă de adaptare în situaţii noi
 • presiunea informaţională, etc.


Consilierul pentru dezvoltare personală stimulează identificarea şi alegerea soluţiei optime de către fiecare client pentru sine însuşi, pentru diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate şi a blocajelor temporare induse în evoluţia personală pe unul sau mai multe planuri.

Investigarea situaţiilor problemă se realizează împreună cu persoanele afectate, pe baza acordului lor liber exprimat, pe parcursul unui proces în care sunt analizate şi clarificate cauzele care generează perturbaţii şi sunt identificate diverse alternative posibile de îndepărtare a blocajelor resimţite.
+ citeste mai mult

Ce cunoștințe și abilități trebuie să aibă un bun consilier de dezvoltare personală?

Consilierul pentru dezvoltare personală demonstrează foarte bune capacităţi de: comunicare, ascultare activă, atenţie pentru detalii, focalizare pe probleme, analiză şi sinteză, interacţionare şi adaptabilitate în condiţii de lucru cu categorii foarte diverse de persoane. De asemenea, el dovedeşte empatie, capacitate de câştigare a încrederii interlocutorilor şi de asigurare a confortului psihic al acestora, spirit de observaţie şi rezistenţă la efort intelectual prelungit.

Atitudinile principale necesare pentru practicarea ocupaţiei sunt: calmul, neutralitatea, grija pentru client, răbdarea, onestitatea, obiectivitatea, seriozitatea, responsabilitatea, perseverenţa, deschiderea, receptivitatea şi gândirea pozitivă. Consilierul pentru dezvoltare personală asigură deplina confidenţialitate privind problemele clienţilor, excepţie făcând situaţiile prevăzute prin lege.

Toate aceste capacități, competențe și abilități sunt necesare, deoarece consilierul acordă sprijin clienţilor atât pentru explorarea alternativelor de evoluţie în viitor pornind de la potenţialul propriu, caracteristicile individuale ale acestora, nevoile şi aspiraţiile exprimate, cât şi pentru corectarea deficienţelor identificate şi abordarea constructivă a modalităţilor de implicare, relaţionare şi acţiune la nivel individual sau ca parte în cadrul unor grupuri care urmează să funcţioneze unitar şi armonios.

În acest scop, consilierul pentru dezvoltare personală trebuie să dețină și să-și dezvolte capacitățile de a facilita accesul indivizilor la resursele interioare proprii, de a dezvolta talentele şi potenţialul uman, de a îmbunătăți calitatea vieţii personale şi profesionale a celor interesaţi să progreseze în plan individual sau colectiv şi să contribuie la realizarea obiectivelor şi aspiraţiilor acestora.
+ citeste mai mult

Ce este NLP?

NLP poate fi definită ca „studiul structurii trăirilor subiective“, având ca obiect de studiu descoperirea (elicitarea) și modificarea structurilor („programelor“) care iau naștere din interacțiunea complexă dintre creier/sistem nervos („neuro“), limbaj („lingvistic“) și mediul înconjurător.

NLP sau Programare Neuro-Lingvistică reprezintă o abordare psihologică care se concentrează pe relația dintre modurile de gândire (neuro) și limbaj (lingvistică) și modul în care acestea influențează comportamentul nostru (programare). Tehnicile NLP sunt folosite pentru a dezvolta și transforma comportamentele și gândurile personale, facilitând astfel atingerea obiectivelor individuale și îmbunătățirea performanței personale.

Această metodologie este frecvent inclusă în programele de consiliere în dezvoltare personală, pentru dezvoltare personală și este o componentă cheie în formarea consilierilor.
+ citeste mai mult

Care sunt aplicațiile NLP-ului?

NLP-ul, adică Programare Neuro-lingvistică, este un cuvânt des auzit și folosit în societatea noastră. Tehnicile NLP pot fi folosite de psihoterapeuți, traineri, manageri, oameni de vânzări, profesori și nu numai, având ca scop schimbarea gândurilor și comportamentelor cuiva, pentru a ajuta la obținerea rezultatelor dorite de individ.

Printre cele mai comune utilizări ale NLP-ului se numără:
 1. Dezvoltarea Personală: NLP este adesea utilizat în consiliere pentru dezvoltare personală pentru a ajuta la identificarea și schimbarea gândirii limitative. Totodată, NLP ajută la îmbunătățirea abilităților de comunicare și dezvoltarea de noi comportamente pozitive.
 2. Coaching: Un trainer și coach de succes folosește tehnici NLP pentru a sprijini clienții în stabilirea și atingerea obiectivelor personale și profesionale, facilitând o mai bună auto-cunoaștere și auto-motivare.
 3. Consiliere în Business: NLP este aplicat în mediul de afaceri pentru a îmbunătăți eficacitatea leadershipului, pentru dezvoltarea echipelor și pentru optimizarea performanței angajaților prin workshop-uri și programe de training.
 4. Educație: NLP poate fi utilizat în educație pentru a crea strategii de învățare mai eficiente, adaptând metodele de predare la stilurile cognitive ale elevilor și studenților, ceea ce poate duce la îmbunătățirea performanței academice.
 5. Terapie și Sănătate Mentală: Tehnicile NLP sunt folosite pentru a trata diverse probleme psihologice, precum: anxietatea, depresia, fobiile și alte tulburări emoționale, facilitând schimbări rapide și durabile în comportamentul pacienților.
+ citeste mai mult

Cum pot folosi NLP-ul în cariera mea?

Utilizarea de tehnici NLP (Programare Neuro-Lingvistică) în carieră sau în activitățile cotidiene poate aduce numeroase beneficii pentru îmbunătățirea performanței profesionale și personale, precum:

 1. Îmbunătățirea abilităților de comunicare: NLP ajută la dezvoltarea unei comunicări mai clare, persuasive, esențială în orice profesie. Poți învăța să folosești limbajul în moduri care să rezoneze mai bine cu colegii, clienții sau partenerii, eficientizând colaborarea.
 2. Gestionarea conflictelor: Prin tehnici NLP, poți învăța să recunoști și să influențezi stările emoționale ale celorlalți, ceea ce este util în rezolvarea disputelor și în menținerea unui mediu de lucru armonios, colaborativ.
 3. Leadership: NLP oferă instrumente pentru dezvoltarea carismei și abilităților de leadership, permițându-ți să motivezi și să inspiri echipele, contribuind la creșterea performanței generale a grupului.
 4. Dezvoltare personală continuă: Participarea la un curs de consilier pentru dezvoltare personala online care include tehnici NLP te poate ajuta să identifici și să îți depășești limitările personale, deschizând calea către avântul profesional și personal.
 5. Coaching și mentoring: NLP este un instrument valoros pentru cei care doresc să devină mentori sau coachi. Pot fi folosite tehnici NLP pentru a ghida și a sprijini dezvoltarea profesională a altora, fie în cadrul unor sesiuni de coaching individual, fie în workshop-uri de grup.
 6. Vânzări și negociere: NLP ajută în înțelegerea nevoilor și motivațiilor clienților, îmbunătățind astfel abilitățile de vânzări și de negociere. Acest lucru este crucial în carierele care implică interacțiune directă cu clienți sau parteneri de afaceri.
+ citeste mai mult

Certificare Europeană

certificare-europeana

Certificat acreditat de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, însoțit de suplimentul descriptiv al competențelor dobândite. Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (țări semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (țări nesemnatarea ale Convenției de la Haga).

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Actele necesare pentru obținerea certificatului de absolvire:

 • Diplomă de licență / adeverință de absolvire (copie)
 • Act de identitate (copie)
 • Certificat de naștere (copie)
 • Certificat de căsătorie, în cazul schimbării numelui (copie)
 • Dovada plății

Detalii privind tematicile cursurilor, organizarea și desfășurarea programelor de perfecționare se pot obține de la:


Olivia-Patricia CHIRIAC

Coordonator Programe de Perfecționare APSAP

0788 124 567

DETALII TEHNICE

Cursul este în format audio-video, live, on-line și este necesar ca fiecare participant să:

1. Dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon (opțional: căști și cameră web)

2. Descarce aplicația Zoom pe dispozitivul de pe care se va accesa cursul on-line.


Aplicația Zoom este disponibilă (gratuit) printr-un simplu click mai jos:


Sistem de operare Windows

Sistem de operare MacOS

Telefon mobil cu sistem de operare Android

Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

certificat-absolvire-apsap

CONTACTEAZĂ-NE

completând formularul de mai jos, vei fi apelat de un reprezentant al Centrului de Formare APSAP care îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie

DESCARCĂ OFERTA PDF

și află mai multe amănunte despre curs. Te poți înscrie și folosind formularul de înscriere din fișierul PDF!

  Pot fi de interes și următoarele cursuri Află care sunt cursurile din perioada următoare:
  Puteți achita în 3 RATE egale cu 0% dobândă dacă folosiți un card de cumpărături REZERVĂ ACUM