Găsește locația Locul de desfășurare al cursului
Alege datele Perioada de desfășurare
CAUTĂ CURS

Curs Contabil

Cod COR 331302

24 iul - 28 iul 2023

Luni - Vineri (orele 17:30 – 20:30)

Dată examen: 03.08.2023

Află Detalii

Completează Formularul

Confirmare Participare

Participă la Curs

Primești Certificarea

ONLINE
certificat-apsap

Acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației

Interactiv, fără deplasări, ușor accesibil prin aplicația ZOOM. Documente contabile, calcule specifice (T.V.A., impozit), completarea registrelor contabile, utilizarea soft-ului SAGA, aplicații practice și studii de caz. Cursul oferă o abordare practică, ușor de înțeles atât pentru acei cursanți care au experiență în domeniu, cât și pentru cei care sunt la început de drum.

Timp rămas până la următorul curs

Pasul următor

Prezentare video

Vă prezentăm câteva repere despre ce vom învăța la curs

COMPETENȚE DEZVOLTATE

Ce veți învăța în cadrul modulelor de pregătire teoretică și practică
 • Înțelegerea Principiilor de Contabilitate:
  Cunoașterea conceptelor fundamentale de contabilitate, inclusiv principiile contabile generale, dubla înregistrare și structura conturilor contabile.
 • Gestionarea Documentelor Contabile:
  Abilitatea de a procesa și înregistra corect documentele contabile, precum facturi, chitanțe, note de intrare-recepție, și de a le arhiva conform normelor legale.
 • Contabilitatea Operațiunilor de Trezorerie:
  Competențe în gestionarea operațiunilor de casă și bancă, inclusiv înregistrările contabile pentru încasări și plăți și reconcilierea extrasele de cont.
 • Contabilitatea Stocurilor și a Imobilizărilor:
  Capacitatea de a gestiona și înregistra operațiunile legate de stocuri și imobilizări, de la achiziții până la consumuri, valorificări, amortizări și cedări.
 • Gestionarea Veniturilor și Cheltuielilor:
  Abilitatea de a înregistra și gestiona veniturile și cheltuielile și de a determina rezultatul financiar.
 • Cunoașterea și Aplicarea Reglementărilor Fiscale:
  Înțelegerea și aplicarea corectă a reglementărilor legate de TVA, alte taxe și impozite, și pregătirea declarațiilor fiscale.
 • Închiderea Exercițiului Financiar:
  Competențe în efectuarea procedurilor de închidere a lunii și a anului financiar, inclusiv pregătirea situațiilor financiare anuale.
 • Utilizarea Software-ului de Contabilitate:
  Abilitatea de a folosi software-uri de contabilitate pentru înregistrări automate, generarea rapoartelor și gestionarea datelor contabile.
 • Analiza și Interpretarea Situațiilor Financiare:
  Capacitatea de a analiza și interpreta bilanțul contabil, contul de profit și pierdere și alte rapoarte financiare.
 • Abilități de Comunicare și Analiză:
  Competențe în comunicarea eficientă a informațiilor financiare și în analiza critică a datelor contabile.

TEMATICA ABORDATĂ

Este adaptată și simplificată, pentru a putea fi parcursă cu ușurință indiferent de cunoștințele pe care le aveți în domeniu
 • Modulul 1:
  Introducere în Contabilitate

  1. Principii și concepte fundamentale de contabilitate
  2. Structura și rolul sistemului contabil
  3. Diferența între contabilitatea primară și financiară
 • Modulul 2:
  Documente Contabile Primare

  1. Tipuri de documente contabile
   (facturi, chitanțe, note de intrare-recepție)
  2. Procesarea și înregistrarea documentelor contabile
  3. Principii de arhivare și gestionare a documentelor
 • Modulul 3:
  Contabilitatea Operațiunilor de Trezorerie

  1. Gestionarea operațiunilor de casă și bancă
  2. Înregistrări contabile pentru operațiuni de încasări și plăți
  3. Reconcilierea extrasele de cont
 • Modulul 4:
  Contabilitatea Stocurilor și a Imobilizărilor

  1. Evidența stocurilor: achiziții, consumuri, valorificări
  2. Contabilitatea imobilizărilor: achiziții, amortizări, cedări
   Inventarierea și evaluarea stocurilor și imobilizărilor
 • Modulul 5:
  Contabilitatea Veniturilor și Cheltuielilor

  1. Înregistrarea și gestionarea veniturilor și cheltuielilor
  2. Principii de determinare a rezultatului financiar
  3. Tratamentul contabil al ajustărilor de venituri și cheltuieli
 • Modulul 6:
  TVA și Alte Taxe și Impozite

  1. Principii și calculul TVA
  2. Înregistrări contabile specifice pentru taxe și impozite
  3. Declarații fiscale și raportări periodice
 • Modulul 7:
  Închiderea Exercițiului Financiar

  1. Proceduri de închidere a lunii și a anului financiar
  2. Pregătirea situațiilor financiare anuale
  3. Ajustări de sfârșit de exercițiu financiar
 • Modulul 8:
  Utilizarea Software-ului de Contabilitate

  1. Prezentarea și utilizarea unui software de contabilitate
   (de exemplu, SAGA, CIEL)
  2. Înregistrări automate și generarea rapoartelor
  3. Backup și securitatea datelor contabile
 • Modulul 9:
  Studii de Caz și Aplicații Practice

  1. Exemple practice și studii de caz
  2. Exerciții aplicative pentru înțelegerea completă a
   proceselor contabile
  3. Discuții și analiză de cazuri reale

Fiecare modul va include teorie și practică, asigurând că participanții își dezvoltă atât înțelegerea conceptuală, cât și competențele practice necesare pentru a lucra eficient în domeniul contabilității primare și financiare.

Cum se desfășoară cursurile?

Toate cursurile noastre acreditate sunt livrate în direct, live, prin intermediul platformei de video-conferință ZOOM. Puteți participa la sesiunile de instruire teoretică chiar din confortul propriei case și să beneficiați de toate avantajele unei experiențe de învățare în timp real.

Veți interacționa cu formatorii noștri și cu ceilalți participanți, veți putea adresa întrebări și solicita feedback personalizat, iar, printr-o participare activă, veți înțelege în profunzime subiectele abordate și dezbătute.

După ce v-ați înscris la curs și înscrierea dumneavoastră a fost validată, veți primi prin e-mail toate detaliile necesare pentru conectarea în platformă. Aceste informații includ link-ul de acces către sesiunile de curs, precum și orarul exact. Astfel, veți putea să vă alăturați trainerului și celorlalți participanți în mod simplu și eficient.

Pentru a vă oferi o previzualizare a conținutului nostru educațional, fragmente din cursurile noastre sunt disponibile pe canalul de YouTube. Astfel, puteți explora diversitatea tematicilor abordate și stilul nostru interactiv de predare, pentru a vă asigura că programul de curs se potrivește perfect nevoilor și așteptărilor dumneavoastră.
+ citeste mai mult

Examinarea
cursanților

Examenul se desfășoară online, eliminând necesitatea deplasărilor. Fiecare participant va susține examenul final împreună cu colegii săi de grupă, în fața unei comisii de examinare desemnată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Acest proces asigură un standard riguros de evaluare și o recunoaștere oficială a certificării obținute. Programarea examenului este deja stabilită și inclusă în tariful cursului, iar orice reprogramare a acestuia din motive personale sau care țin de neîndeplinirea condițiilor pentru promovare are un cost de 350 lei.

Pentru a vă pregăti în vederea susținerii examenului de absolvire, toate cursurile noastre includ instrucțiuni detaliate, materiale de studiu și teste practice. Aceste resurse vă ajută să vă consolidați cunoștințele și să vă simțiți pregătiți pentru a demonstra competențele în cadrul examenului final.

Examenul constă în completarea unui test grilă, care evaluează cunoștințele teoretice dobândite în timpul cursului, și prezentarea unui scurt proiect, care demonstrează capacitatea de aplicare a acestora în practică.

Este important de menționat că rata de promovabilitate la examenul de absolvire este de 100%, reflectând nivelul înalt de pregătire și suport oferit de echipa noastră.
+ citeste mai mult

Certificatele
absolvenților

Toate cursurile pe care le oferim sunt autorizate oficial de Statul Român, prin Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Certificatul de absolvire este recunoscut la nivel național și european, conferindu-vă o confirmare oficială a competențelor dobândite în cadrul programului de instruire.

Un aspect distinctiv al Certificatului de absolvire este faptul că vine însoțit de un Supliment descriptiv al competențelor obținute. Acest supliment detaliază competențele și aptitudinile dobândite în timpul cursului și oferă o perspectivă clară asupra abilităților pe care le-ați dezvoltat în timpul procesului de învățare. Este important să subliniem că acest certificat este valabil pe viață, reprezentând o recunoaștere permanentă a realizărilor dumneavoastră în domeniul respectiv.

După susținerea și promovarea examenului final, veți primi imediat o Adeverință de absolvire, semnată electronic. Această adeverință confirmă faptul că ați finalizat cu succes cursul și vă poate fi utilă în diverse situații care necesită o dovadă imediată a absolvirii. Certificatul de absolvire va fi ulterior eliberat, în format fizic, și va fi emis în aproximativ șase săptămâni de la data finalizării cursului.
+ citeste mai mult

Cui i se
adresează cursurile?

Cursurile sunt concepute pentru a răspunde tuturor nevoilor de învățare și dezvoltare. Avem o abordare interactivă și deschisă, iar cursurile sunt adaptate pentru a se potrivi tuturor, indiferent de vârstă, experiență sau domeniu de activitate. De la tineri profesioniști, la persoane cu ani de experiență în carieră, toți găsesc în programele noastre de învățare resurse valoroase pentru a-și îmbunătăți abilitățile și a-și spori potențialul.

Unul dintre punctele noastre forte este accentul pus pe obținerea unei Certificări a competențelor la nivel național și european. Această certificare nu doar confirmă competențele și cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor, ci vă oferă și o recunoaștere oficială și internațională a acestora. Acest aspect este deosebit de valoros într-o piață a muncii competitivă și în continuă schimbare, oferindu-vă avantaj semnificativ în procesul de căutare a unui loc de muncă sau în avansarea în carieră.
+ citeste mai mult

De ce este
esențială formarea profesională?

Sporește încrederea: Dobândirea de noi cunoștințe și aptitudini consolidează încrederea în sine și vă permite să abordați sarcini și proiecte mai complexe cu mai multă determinare și siguranță.

Sporește mobilitatea profesională: Formarea profesională vă poate pregăti pentru noi oportunități de carieră și vă oferă flexibilitatea de a vă adapta la schimbările de pe piața muncii. Persoanele cu competențe și calificări actualizate sunt mai susceptibile să fie căutate și să avanseze în carieră.

Oferă răspuns la cerințele pieței: Într-o lume în continuă schimbare, noile tehnologii și tendințele din industrie pot afecta cerințele de competențe și cunoștințe. Prin urmare, formarea profesională este esențială pentru a rămâne la curent cu noutățile și pentru a răspunde cerințelor pieței.

Permite avansarea în carieră: Persoanele care investesc în formare profesională sunt adesea mai susceptibile să fie luate în considerare pentru promovare și avansare în cadrul organizației lor. O creștere a nivelului de competență poate fi percepută ca o investiție valoroasă de către angajatori.

Îmbunătățește satisfacția profesională: Formarea profesională contribuie la îmbunătățirea satisfacției și a sentimentului de împlinire în carieră, deoarece persoanele care sunt continuu provocate și încurajate să învețe noi lucruri sunt mai motivate.
+ citeste mai mult

Discounturi
de grup

Ne dorim să facilităm accesul la educație și dezvoltare profesională pentru cât mai multe persoane, motiv pentru care oferim reduceri atractive pentru grupuri. Pentru fiecare curs în parte, beneficiați de reduceri speciale, afișate pe site, iar pentru grupuri formate din minimum 3 persoane interesate de oricare dintre cursurile noastre, suntem pregătiți să personalizăm o ofertă specială, adaptată nevoilor și obiectivelor dumneavoastră.

Suntem conștienți că învățarea într-un mediu de grup poate fi motivantă și eficientă, iar posibilitatea de a împărtăși această experiență cu colegi sau prieteni adaugă un plus de valoare și stimulează procesul de învățare.

Pentru a afla mai multe detalii despre reducerile noastre de grup și pentru a beneficia de o ofertă personalizată, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon 0788.124.567 sau să ne scrieți la adresa de e-mail: secretariat@cursuri-functionari.ro.

Echipa noastră de profesioniști este gata să vă ofere toate informațiile necesare și să vă susțină în alegerea cursurilor potrivite pentru dumneavoastră și colegi.
+ citeste mai mult

Cum mă înscriu
la curs?

Pentru a vă înscrie la cursul, trebuie să urmați câțiva pași simpli. În primul rând, trebuie să alegeți perioada dorită, având în vedere intervalul orar al desfășurării cursului și data examenului, care sunt fixe. Apoi, faceți click pe butonul "REZERVĂ UN LOC". Veți fi direcționat către pagina de înscriere, unde va trebui să completați următoarele informații: nume, prenume, adresă de e-mail și număr de telefon. Dacă dețineți un cod de voucher, completați-l în câmpul corespunzător.

După ce ați completat toate aceste informații, validați înscrierea. Echipa Centrului de Formare APSAP vă va contacta telefonic pentru a vă oferi mai multe detalii despre curs și pentru a stabili detaliile legate de emiterea facturii, fie că este vorba despre o persoană fizică sau juridică. Este un proces simplu, iar echipa noastră este întotdeauna disponibilă pentru a vă oferi asistență și suport pe parcursul întregului proces.
+ citeste mai mult

Cum plătesc
cursul?

Avem disponibile două modalități de plată pentru tariful de participare la curs:

Plată directă cu cardul bancar prin intermediul procesatorului de plăți Netopia: Puteți efectua plata direct pe site-ul nostru în momentul în care faceți rezervarea. Procesul de plată este simplu și securizat, iar după ce plata este confirmată, echipa noastră vă va contacta telefonic pentru a emite factura fiscală și pentru a vă oferi mai multe detalii.

Plată prin virament bancar sau ordin de plată: Această opțiune este preferată în mod obișnuit de către participanții care reprezintă persoane juridice și necesită o factură înainte de a efectua plata. După ce ați realizat rezervarea pe site, un membru al echipei noastre vă va contacta telefonic pentru a vă emite factura și pentru a stabili termenii contractuali.

Indiferent de modalitatea de plată aleasă, vă garantăm o experiență sigură și transparentă în procesul de înscriere și plată pentru cursurile noastre.
+ citeste mai mult

Cum mă voi conecta
la curs?

Dacă înscrierea dumneavoastră a fost validată, ați trimis documentele solicitate și ați achitat taxa de participare, cu 3 zile înainte de începerea cursului, veți primi prin e-mail link-ul de acces către sesiunile LIVE. Dacă programul de curs începe în mai puțin de 3 zile din momentul înscrierii, imediat după validarea acesteia veți primi datele de conectare.

Toate cursurile noastre acreditate sunt livrate în direct, prin intermediul platformei de video-conferință ZOOM . Puteți participa la sesiunile de instruire teoretică chiar din confortul propriei case și să beneficiați de toate avantajele unei experiențe de învățare în timp real.

Veți interacționa cu formatorii noștri și cu ceilalți participanți, veți putea adresa întrebări și solicita feedback personalizat, iar, printr-o participare activă, veți înțelege în profunzime subiectele abordate și dezbătute.
+ citeste mai mult

În ce constă procedura
de legalizare a diplomelor?

Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (în cazul țărilor semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (în cazul țărilor nesemnatarea ale Convenției de la Haga). Venim în ajutorul dumneavoastră cu clarificări referitoare la proceduri:

1. Apostilarea/ supralegalizarea – aceasta se face la sediul Prefecturii (din localitatea sediului furnizorului de formare profesionala), mergând cu o copie a Buletinului/ C.I. și cu Diploma în original, care urmează să fie folosită în afara țării. Apostila garantează recunoașterea oficială prin lege. Cu alte cuvinte, orice document cu apostila Convenției de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fără alte cerințe în oricare dintre celelalte țări semnatare;

2. Legalizarea – legalizarea Diplomelor și a Suplimentelor descriptive (foi adiționale diplomei, care atestă competențele dobândite pe parcursul programului de curs) se face prin intermediul unui birou de copiat acte (de preferat, sunt cele care se ocupa și de legalizarea la Tribunal a diplomelor);

3. Traducerea actelor – după legalizarea actelor, se realizează traducerea Diplomei, a Suplimentului descriptiv, dar și a apostilei;

Pentru statele care nu au aderat la Convenția de la Haga (Brazilia, Emiratele Arabe, Kuweit etc.), procedura de supralegalizare va fi realizată prin vizare de către Ministerul Afacerilor Externe al României, Ministerul Justiției și, acolo unde este posibil, de către Consulatul țării respective din București.
+ citeste mai mult

BENEFICII

Prin participarea la curs, veți obține un Certificat de Absolvire.
Acesta nu este un simplu document, ci este o recunoaștere oficială a efortului,
seriozității și angajamentului fiecărui participant, fiind acreditat de către
Ministerul Educației și de Ministerul Muncii.
 • Curs acreditat, cu o durată totală de 60 ore – 24 ore sunt alocate pentru instruire teoretică și 36 ore pentru instruire practică.

  Formarea teoretică se împarte în două faze: sincronă și asincronă. Faza sincronă se desfășoară în timp real prin intermediul platformei ZOOM, împreună cu formatorii și colegii de curs. Această etapă este dedicată transmiterii cunoștințelor de bază, principiilor și teoriilor specifice domeniului de studiu. În cadrul sesiunilor sincron cursanții pot adresa întrebări, pot interveni oricând pentru lămuriri suplimentare. Pe de altă parte, formarea teoretică asincronă are loc pe platforma interactivă de e-learning a Centrului de Formare APSAP. Cursanții au acces zilnic pentru a efectua diverse exerciții și aplicații practice, care au scopul de a consolida informațiile obținute în cadrul sesiunilor sincrone. Interacțiunea pe platforma de e-learning este supervizată de coordonatorii de curs, sub îndrumarea formatorilor. Astfel, componenta teoretică cuprinde atât sesiuni Live interactive, cât și un studiu individual ghidat de platforma de e-learning, bazat pe documentație și resurse didactice disponibile pe platforma de învățare. Se folosesc diverse metode de învățare, precum prezentările interactive, teste grilă, analize de caz și scenarii, pentru a îmbunătăți înțelegerea conceptelor. În ceea ce privește formarea practică, cursul include o serie de aplicații concrete, la finalul cărora fiecare participant trebuie să elaboreze un proiect, urmat de prezentarea acestuia în fața comisiei de evaluare, în cadrul examinării finale.

 • Suport de curs și materiale auxiliare - vă oferim materiale de învățare bine structurate și ușor de urmărit, care acoperă toate aspectele esențiale ale cursului. Acestea sunt concepute de lectori, adaptate și actualizate, pentru a facilita înțelegerea noțiunilor predate. Pe lângă suportul de curs principal, veți avea acces la o varietate de materiale suplimentare, inclusiv studii de caz, legislație sau modele de lucru, care vor îmbogăți experiența dumneavoastră de învățare.
 • Îndrumări din partea formatorilor – lectorii vă vor oferi îndrumări personalizate, sfaturi și clarificări pe tot parcursul programului de curs. Această interacțiune directă, live, vă va ajuta să navigați prin complexitatea subiectului și să vă dezvoltați cunoștințele.
 • Sesiuni de întrebări și răspunsuri - organizăm sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, unde puteți clarifica orice nelămuriri și puteți discuta subiectele cursului cu formatorii și colegii de curs.
 • Flexibilitatea – desfășurându-se online, cursul vă oferă flexibilitatea de a învăța în propriul ritm, din confortul propriei case și de a vă organiza studiul în jurul altor angajamente, precum munca sau familia.
 • Recunoaștere oficială – fiind autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, cursul este recunoscut la nivel național și internațional, ceea ce poate fi un avantaj semnificativ atunci când căutați noi oportunități de angajare sau avansare profesională.
 • Networking și colaborare – deși este online, cursul oferă posibilități de a interacționa cu alți cursanți și cu lectorii, facilitând schimbul de idei și construirea unei rețele profesionale.
 • Costuri reduse – cursul online este mai accesibil din punct de vedere financiar decât cel tradițional, fiind eliminate costurile asociate cu deplasarea.
 • Îmbunătățirea CV-ului – finalizarea unui curs autorizat va adăuga valoare CV-ului dumneavoastră, demonstrând angajatorilor că sunteți dedicat învățării continue și dezvoltării profesionale.
 • Încredere sporită – dobândirea de noi abilități și cunoștințe va crește încrederea în sine și va deschide ușa spre noi provocări și oportunități în carieră.
 • Dezvoltarea competențelor și cunoștințelor – cursul vă permite îmbunătățirea și actualizarea competențelor, sporind astfel performanța și generând noi oportunități în carieră.
 • Modul special pentru pregătirea susținerii examenului de absolvire – pentru a vă asigura că sunteți bine pregătiți pentru examenul final, oferim un modul dedicat pregătirii acestuia. Acesta include sfaturi pentru examen, simulări de teste și strategii de studiu eficiente

10 lucruri pe care vi le promitem!

 • 1

  Veți avea parte de cea mai bună pregătire în domeniul contabilității din România alături de un trainer de top cu peste 20 de ani experiență practică;

 • 2

  Veți învăța practic, aplicat principiile contabilității primare și financiare;

 • 3

  Veți învăța să depistați și să corectați erorile din documentele contabile;

 • 4

  Veti învăța să interpretați corect baza legală referitoare la documentele contabile;

 • 5

  Veți putea utiliza cu ușurință programul de contabilitate SAGA Software;

 • 6

  Veți beneficia de materiale actualizate și modele care vă vor ajuta în practica de zi cu zi;

 • 7

  Veți beneficia de soluții reale pentru problemele pe care le întampinați în practică de la un specialist în domeniu;

 • 8

  Trainerii propuși sunt atent selecționați, astfel încât informația transmisă să fie ușor asimilată prin exemple. Prin metoda de predare și feedback-ul constant pe care le veți primi, veți evolua rapid și veți îndrăgi acest domeniu;

 • 9

  Ne concentrăm pe evoluție, nu doar pe transmiterea unor informații teoretice;

 • 10

  Aveți șansa de a lucra în mod independent, oferind consultanță în domeniul contabilității.

...și asta nu e tot!

Odată ce începeți să profesați, nu doar că vă puteți recupera investiția imediat, în doar câteva zile, dar veți avea șansa de avea o profesie liberală care vă poate oferi beneficii nelimitate!

Lectorii noștri

Lectori experimentați, specialiști în domeniile
pe care le predau

Petre CRIȘAN

Petre CRIȘAN

Specialist - Direcţia de Metodologie Contabilă, Ministerul Finanțelor Publice

Domnul Petre Crișan, având impresionante cunoștințe în domeniul contabilității, dobândite în cadrul Direcției Generale de Metodologie Contabilă a Instituțiilor Publice (Ministerul Finanțelor Publice), oferă cu încredere soluții și răspunsuri practice tuturor spețelor aduse în discuție de cursanți.

Fiind lector cu o experienţă didactică de peste 10 ani privind instruirea în domeniul contabilităţii a personalului din cadrul instituţiilor publice, domnul Petre Crișan este, totodată, membru al comisiilor de specialitate privind elaborarea actelor normative specifice activităţii financiar–contabile a instituţiilor publice din România.

Printre rezultatele de succes ale domnului Petre Crișan amintim activitatea din cadrul echipei de metodologie care a elaborat Actul normativ privind reforma în domeniul contabilității publice din România (Ordin nr. 1917 din 12 decembrie 2005), participarea activă în realizarea Sistemului național de raportare (Forexebug) și activitatea din cadrul Grupului de lucru al Comisiei Europene (EUROSTAT), în vederea elaborării Standardelor Europene de Contabilitate pentru Sectorul Public.

Ec. Mădălina FRUNZĂ

Ec. Mădălina FRUNZĂ

Expert Contabil, membru C.E.C.C.A.R, Consultant Fiscal, membru în Camera Consultanților Fiscali, cu o experiență de peste 20 ani în domeniul contabilității private

Expert Contabil, membru C.E.C.C.A.R, Consultant Fiscal, membru în Camera Consultantilor Fiscali, cu o experiență practică de peste 20 ani în domeniu.

Cu o vastă experiență profesională în domeniul contabilității, Mădălina FRUNZĂ este Expert contabil, membru în Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, și Consultant fiscal, membru în Camera Consultanților Fiscali.

Atât numeroasele cursuri de pregătire educațională și profesională pe care le-a urmat, cât și diplomele și distincțiile obținute de-a lungul timpului, stau la baza unei cariere de succes în domeniul contabilității. Mădălina Frunză este specializată în expertiză contabilă, consultanță fiscală, contabilitate primară și de gestiune, salarizare și resurse umane pentru societăți comerciale și PFA-uri cu diverse obiecte de activitate, cu sau fără salariați.

Care este salariul mediu al unui contabil?

Salariul mediu al unui contabil variază între 5.400-8.700 lei, dar acest prag poate fi depășit. Venitul unui expert contabil variază în funcție de capacitatea de muncă a fiecăruia, de forma de organizare a activității, ca liber profesionist sau ca persoană juridică. Contabilitatea se află pe locul 5 în topul celor mai ofertate și ofertante domenii, după IT, juridic, bănci și resurse umane, potrivit experților în recrutare. Conform datelor statistice disponibile, persoanele absolvente ale cursului de contabil sunt foarte căutate pe piața locurilor de muncă.   Cererea de contabili autorizați și experți contabili este foarte mare, indiferent de nivelul de experiență și de studiile pe care le dețin. Fiecare societate comercială are nevoie de cel puțin un contabil care să țină evidența operațiunilor economice ale organizației și să facă o analiză a acestora. Sinteza realizată de contabil îl va ajuta pe manager să ia decizii importante legate de dezvoltarea societății comerciale.  
+ citeste mai mult

Ce este un expert contabil și ce rol joacă cursul de Contabilitate?

Expertul contabil sau contabil autorizat are dreptul de a conduce și de a organiza contabilitatea, de a întocmi situațiile financiare și de a efectua expertize contabile. Aceste atribuții sunt reglementate de prevederile Ordonanței Guvernului nr. 65 din 1994 în ceea ce privește organizarea de expertiză contabilă și a contabililor autorizați. Calitatea de expert contabil sau de contabil autorizat se dobândește în urma unui examen de admitere în cadrul Corpul Experților Contabili şi Contabililor Autorizați din România (CECCAR), în urma efectuării unui stagiu de 3 ani, finalizat prin susținerea unui examen de aptitudini.   Orice candidat care aspiră la profesia de expert contabil trebuie să participe la un curs de contabilitate autorizat de Ministerul Muncii și al Educației. Înainte de a deveni expert contabil, candidații trebuie să fi absolvit cursul de CONTABIL având cod COR 331302 .  
 • Ține evidența contabilă
 • Întocmește și verifică situații financiare
 • Acordă asistență privind organizarea și ținerea contabilității
 • Efectuează analize economico-financiare
 • Efectuează expertize contabile
 • Acordă asistență de specialitate pentru înființarea și reorganizarea societăților comerciale
 
+ citeste mai mult

Cum aleg un curs de contabilitate?

Criteriile de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți să urmați un curs de expertiză contabilă sunt și factorii principali care vor asigura calitatea acestuia. Înainte să vă înscrieți la un curs de contabil autorizat, asigurați-vă că veți beneficia de aceste aspecte importante:
 • Teoria și practica sunt îmbinate de-a lungul cursului. Domeniul contabilității este foarte amănunțit legiferat, iar implicațiile deciziilor de business și personale au consecințe majore.
 • Manualul de contabilitate (suportul de curs) este actualizat la zi. Informațiile primite trebuie să corespundă cu nevoia din piața muncii și cu prevederile Codului Fiscal.
 • Veți folosi aplicații de electronice de gestiune și raportare contabilă cum este SAGA. Principiile de lucru din softul SAGA, interoperabilitatea acestuia cu aplicațiile din cadrul ANAF o fac un instrument deosebit de util în activitatea birourilor de contabilitate. Alegeți cursul în cadrul căruia veți exersa funcțiile importante ale aplicației. Programele și aplicațiile electronice sunt de real ajutor în activitatea de zi cu zi a contabilului, iar un curs foarte bun nu poate să excludă un astfel de aspect deosebit de important.
Cu siguranță, oricare dintre cursurile de specializare vă vor aduce un plus de cunoaștere și eficiență, dar este important să îl identificați pe acela care răspunde cel mai bine nevoilor de formare profesională curentă. O simplă căutare pe Internet vă aduce în fața unei suite de oferte de cursuri de instruire, la fel și recomandările unor prieteni sau cunoștințe care au urmat un curs de contabilitate, fiind mulțumiți de organizare, de informațiile primite, de acreditare sau de prețurile promoționale. Pasiunea pentru domeniul în care vă desfășurați activitatea cu siguranță vă va îndruma în direcția corectă.  
+ citeste mai mult

Ce înseamnă contabilitate primară?

Noțiunea de contabilitate primară, conform cadrului normativ, vizează o activitate specializată în măsurarea, evaluarea, cunoașterea, gestiunea și controlul activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, precum și a rezultatelor obținute din activitatea persoanelor juridice și fizice care desfășoară activități economice. Toate documentele justificative (facturi, chitanțe, bonuri de consum, bonuri fiscale, deconturi etc.) se înregistrează în registre contabile în ordine cronologică și sistematică. Contabilitatea primară se referă la:
 • îndosarierea și arhivarea documentelor
 • ținerea la zi a evidențelor pe clienți și furnizori
 • urmărirea încasărilor, respectiv a plăților
 • efectuarea de situații și rapoarte către conducerea organizației, pe baza documentelor înregistrate.
Contabilitatea primară este acea parte a contabilității care reprezintă procesul de înregistrare, sintetizare și raportare a documentelor justificative în scopul înregistrării în contabilitatea financiară. Practic, întreaga activitate de înregistrare și stocare contabilă nu poate fi efectuată decât în baza unor documente doveditoare. Noțiunea de contabilitate primară face referire la aceste acte ce constituie fundamentul tranzacțiilor economice. În categoria documentelor înregistrate în contabilitatea primară regăsim facturile emise către clienți, actele de trezorerie, notele de intrare-recepție, bonurile de consum, deconturile de cheltuieli sau întocmirea registrului de casă.  
+ citeste mai mult

Ce înseamnă contabilitatea financiară?

Pe baza contabilității primare se construiește contabilitatea financiară. Aceasta se referă la înregistrările contabile și note contabile emise pe baza documentelor contabile justificative. La rândul lor, acestea se centralizează în balanța contabilă lunară, apoi în bilanțul contabil semestrial sau anual. Bilanțul este documentul final care încheie lucrările contabile de raportare anuală. Concomitent, este documentul de plecare pentru lucrările contabile din perioada următoare. Manualul de contabilitate, fiscalitatea, legislația, și cursurile de formare profesională specializate în contabilitate sunt elementele care contribuie la acumularea și implementarea corectă ale cunoștințelor din acest domeniu.  
+ citeste mai mult

Certificare Europeană

certificare-europeana

Certificat acreditat de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, însoțit de suplimentul descriptiv al competențelor dobândite. Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (țări semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (țări nesemnatarea ale Convenției de la Haga).

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Actele necesare pentru obținerea certificatului de absolvire:

 • Studii medii fără diplomă de Bacalaureat (12 clase absolvite)
 • Act de identitate (copie)
 • Certificat de naștere (copie)
 • Certificat de căsătorie, în cazul schimbării numelui (copie)
 • Dovada plății

Detalii privind tematicile cursurilor, organizarea și desfășurarea programelor de perfecționare se pot obține de la:


Olivia-Patricia CHIRIAC

Coordonator Programe de Perfecționare APSAP

0788 124 567

DETALII TEHNICE

Cursul este în format audio-video, live, on-line și este necesar ca fiecare participant să:

1. Dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon (opțional: căști și cameră web)

2. Descarce aplicația Zoom pe dispozitivul de pe care se va accesa cursul on-line.


Aplicația Zoom este disponibilă (gratuit) printr-un simplu click mai jos:


Sistem de operare Windows

Sistem de operare MacOS

Telefon mobil cu sistem de operare Android

Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

certificat-absolvire-apsap autorizatie-apsap

CONTACTEAZĂ-NE

completând formularul de mai jos, vei fi apelat de un reprezentant al Centrului de Formare APSAP care îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie

DESCARCĂ OFERTA PDF

și află mai multe amănunte despre curs. Te poți înscrie și folosind formularul de înscriere din fișierul PDF!

  Pot fi de interes și următoarele cursuri Află care sunt cursurile din perioada următoare:
  Puteți achita în 3 RATE egale cu 0% dobândă dacă folosiți un card de cumpărături REZERVĂ ACUM