Găsește locația Locul de desfășurare al cursului
Alege datele Perioada de desfășurare
CAUTĂ CURS

Curs Inspector în domeniul securității și sănătății în muncă

Cod COR 325723

2 oct - 6 oct 2023

Luni - Vineri (orele 17:30 – 20:30)

Dată examen: 13.10.2023

Află Detalii

Completează Formularul

Confirmare Participare

Participă la Curs

Primești Certificarea

Veți primi nu doar o certificare, ci și o asigurare a reușitei personale și profesionale! Rezervați acum un loc pentru că tariful va crește în curând!

Tarif participare ACREDITATĂ:
1990 1090 RON
45% REDUCERE Economisiți 900 RON *plătiți acum prin card bancar și beneficiați de un discount de 5%
Puteți plăti și în 3 RATE fără dobândă

ONLINE
certificat-apsap
ONLINE
certificat-apsap

Acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației

Interactiv, fără deplasări, ușor accesibil prin aplicația ZOOM. Cursul acoperă toate cerințele și responsabilitățile în domeniul sănătății și securității în muncă. Aspectele de legislație specifică sunt explicate pe înțelesul oricui și sunt completate cu foarte multe activități de natură practică pentru ca fiecare participant să poată asimila informația într-o manieră logică și în cel mai scurt timp.

Timp rămas până la următorul curs

Pasul următor

Prezentare video

Vă prezentăm câteva repere despre ce vom învăța la curs

COMPETENȚE DEZVOLTATE

Ce veți învăța în cadrul modulelor de pregătire teoretică și practică
 • Cunoașterea Legislației SSM: Înțelegerea detaliată a legilor și reglementărilor naționale și internaționale privind securitatea și sănătatea în muncă.
 • Evaluarea Riscurilor: Capacitatea de a identifica, evalua și gestiona riscurile la locul de muncă pentru a preveni accidentele și bolile profesionale.
 • Elaborarea și Implementarea Planurilor de Prevenire și Protecție: Dezvoltarea de strategii și măsuri eficiente de prevenire a riscurilor și protecție a angajaților.
 • Gestionarea Situațiilor de Urgență: Pregătirea și răspunsul adecvat în situații de urgență, cum ar fi incendii, evacuări sau accidente.
 • Formare și Sensibilizare: Capacitatea de a organiza și conduce programe de formare și conștientizare pentru angajați în domeniul SSM.
 • Comunicare Eficace: Abilități de comunicare clară și persuasivă pentru a promova practici de lucru sigure și sănătoase.
 • Inspectionare și Audit: Abilitatea de a efectua inspecții și audituri interne ale procedurilor și practicilor de SSM.
 • Managementul Documentației: Menținerea și actualizarea documentației legate de SSM, inclusiv rapoarte de accidente și înregistrări de risc.
 • Analiza și Soluționarea Problemelor: Identificarea surselor de risc și dezvoltarea de soluții eficiente pentru eliminarea sau minimizarea acestora.
 • Evaluarea și Monitorizarea Continuă: Capacitatea de a evalua eficacitatea măsurilor de SSM și de a face ajustări necesare.
 • Actualizare Continuă: Menținerea cunoștințelor actualizate privind cele mai recente tendințe, tehnologii și schimbări legislative în domeniul SSM.
 • Adaptabilitate: Abilitatea de a se adapta la diferite medii de lucru și de a aborda noi provocări în domeniul SSM.

Aceste competențe îl pregătesc pe absolvent să joace un rol crucial în protejarea sănătății și securității angajaților, asigurând conformitatea organizației cu standardele și legislația în vigoare în domeniul SSM.

TEMATICA ABORDATĂ

Este adaptată și simplificată, pentru a putea fi parcursă cu ușurință indiferent de cunoștințele pe care le aveți în domeniu
 • Modulul 1:
  Introducere în Securitatea și Sănătatea în Muncă

  1. Concepte de bază în SSM
  2. Legislația națională și internațională relevanță
  3. Rolul și responsabilitățile inspectorului SSM
 • Modulul 2:
  Identificarea și Evaluarea Riscurilor

  1. Metode de identificare a riscurilor la locul de muncă
  2. Tehnici de evaluare a riscurilor
  3. Întocmirea documentației de evaluare a riscurilor
 • Modulul 3:
  Măsuri de Prevenire și Protecție

  1. Principiile prevenirii accidentelor de muncă
   și bolilor profesionale
  2. Elaborarea și implementarea măsurilor de prevenire
   și protecție
  3. Folosirea echipamentelor individuale de protecție
 • Modulul 4:
  Gestionarea Situațiilor de Urgență

  1. Planificarea pentru situații de urgență
   (incendii, evacuări, prim ajutor)
  2. Rolul inspectorului SSM în gestionarea situațiilor de urgență
  3. Exerciții practice și simulări
 • Modulul 5:
  Formare și Conștientizare

  1. Programe de formare pentru angajați în domeniul SSM
  2. Tehnici de comunicare și sensibilizare a angajaților
  3. Organizarea campaniilor de conștientizare
 • Modulul 6:
  Inspectarea și Auditul Locurilor de Muncă

  1. Planificarea și efectuarea inspecțiilor SSM
  2. Tehnici de audit intern
  3. Raportarea și analiza rezultatelor inspecțiilor
 • Modulul 7:
  Legislație și Conformitate

  1. Înțelegerea și aplicarea legislației în vigoare
  2. Proceduri de raportare și conformitate
  3. Rolul autorităților de reglementare și cooperarea cu acestea
 • Modulul 8:
  Managementul Sănătății Ocupaționale

  1. Aspecte legate de sănătatea ocupațională
  2. Prevenirea și gestionarea bolilor profesionale
  3. Cooperarea cu serviciile medicale și de sănătate ocupațională
 • Modulul 9:
  Ergonomia Locului de Muncă

  1. Principii de ergonomie
  2. Evaluarea și îmbunătățirea condițiilor de lucru
  3. Prevenirea afecțiunilor musculo-scheletice
 • Modulul 10:
  Aspecte Specifice Industriilor

  1. SSM în diferite tipuri de industrie (construcții, producție, IT etc.)
  2. Abordări specifice în funcție de riscurile industriei
  3. Studii de caz și exemple practice

Fiecare modul va combina teoria cu aplicații practice, studii de caz și simulări, asigurând că participanții dobândesc atât cunoștințele teoretice, cât și abilitățile practice necesare pentru a excela în domeniul SSM.

Cum se desfășoară cursurile?

Toate cursurile noastre acreditate sunt livrate în direct, live, prin intermediul platformei de video-conferință ZOOM. Puteți participa la sesiunile de instruire teoretică chiar din confortul propriei case și să beneficiați de toate avantajele unei experiențe de învățare în timp real.

Veți interacționa cu formatorii noștri și cu ceilalți participanți, veți putea adresa întrebări și solicita feedback personalizat, iar, printr-o participare activă, veți înțelege în profunzime subiectele abordate și dezbătute.

După ce v-ați înscris la curs și înscrierea dumneavoastră a fost validată, veți primi prin e-mail toate detaliile necesare pentru conectarea în platformă. Aceste informații includ link-ul de acces către sesiunile de curs, precum și orarul exact. Astfel, veți putea să vă alăturați trainerului și celorlalți participanți în mod simplu și eficient.

Pentru a vă oferi o previzualizare a conținutului nostru educațional, fragmente din cursurile noastre sunt disponibile pe canalul de YouTube. Astfel, puteți explora diversitatea tematicilor abordate și stilul nostru interactiv de predare, pentru a vă asigura că programul de curs se potrivește perfect nevoilor și așteptărilor dumneavoastră.
+ citeste mai mult

Examinarea
cursanților

Examenul se desfășoară online, eliminând necesitatea deplasărilor. Fiecare participant va susține examenul final împreună cu colegii săi de grupă, în fața unei comisii de examinare desemnată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Acest proces asigură un standard riguros de evaluare și o recunoaștere oficială a certificării obținute. Programarea examenului este deja stabilită și inclusă în tariful cursului, iar orice reprogramare a acestuia din motive personale sau care țin de neîndeplinirea condițiilor pentru promovare are un cost de 350 lei.

Pentru a vă pregăti în vederea susținerii examenului de absolvire, toate cursurile noastre includ instrucțiuni detaliate, materiale de studiu și teste practice. Aceste resurse vă ajută să vă consolidați cunoștințele și să vă simțiți pregătiți pentru a demonstra competențele în cadrul examenului final.

Examenul constă în completarea unui test grilă, care evaluează cunoștințele teoretice dobândite în timpul cursului, și prezentarea unui scurt proiect, care demonstrează capacitatea de aplicare a acestora în practică.

Este important de menționat că rata de promovabilitate la examenul de absolvire este de 100%, reflectând nivelul înalt de pregătire și suport oferit de echipa noastră.
+ citeste mai mult

Certificatele
absolvenților

Toate cursurile pe care le oferim sunt autorizate oficial de Statul Român, prin Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Certificatul de absolvire este recunoscut la nivel național și european, conferindu-vă o confirmare oficială a competențelor dobândite în cadrul programului de instruire.

Un aspect distinctiv al Certificatului de absolvire este faptul că vine însoțit de un Supliment descriptiv al competențelor obținute. Acest supliment detaliază competențele și aptitudinile dobândite în timpul cursului și oferă o perspectivă clară asupra abilităților pe care le-ați dezvoltat în timpul procesului de învățare. Este important să subliniem că acest certificat este valabil pe viață, reprezentând o recunoaștere permanentă a realizărilor dumneavoastră în domeniul respectiv.

După susținerea și promovarea examenului final, veți primi imediat o Adeverință de absolvire, semnată electronic. Această adeverință confirmă faptul că ați finalizat cu succes cursul și vă poate fi utilă în diverse situații care necesită o dovadă imediată a absolvirii. Certificatul de absolvire va fi ulterior eliberat, în format fizic, și va fi emis în aproximativ șase săptămâni de la data finalizării cursului.
+ citeste mai mult

Cui i se
adresează cursurile?

Cursurile sunt concepute pentru a răspunde tuturor nevoilor de învățare și dezvoltare. Avem o abordare interactivă și deschisă, iar cursurile sunt adaptate pentru a se potrivi tuturor, indiferent de vârstă, experiență sau domeniu de activitate. De la tineri profesioniști, la persoane cu ani de experiență în carieră, toți găsesc în programele noastre de învățare resurse valoroase pentru a-și îmbunătăți abilitățile și a-și spori potențialul.

Unul dintre punctele noastre forte este accentul pus pe obținerea unei Certificări a competențelor la nivel național și european. Această certificare nu doar confirmă competențele și cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor, ci vă oferă și o recunoaștere oficială și internațională a acestora. Acest aspect este deosebit de valoros într-o piață a muncii competitivă și în continuă schimbare, oferindu-vă avantaj semnificativ în procesul de căutare a unui loc de muncă sau în avansarea în carieră.
+ citeste mai mult

De ce este
esențială formarea profesională?

Sporește încrederea: Dobândirea de noi cunoștințe și aptitudini consolidează încrederea în sine și vă permite să abordați sarcini și proiecte mai complexe cu mai multă determinare și siguranță.

Sporește mobilitatea profesională: Formarea profesională vă poate pregăti pentru noi oportunități de carieră și vă oferă flexibilitatea de a vă adapta la schimbările de pe piața muncii. Persoanele cu competențe și calificări actualizate sunt mai susceptibile să fie căutate și să avanseze în carieră.

Oferă răspuns la cerințele pieței: Într-o lume în continuă schimbare, noile tehnologii și tendințele din industrie pot afecta cerințele de competențe și cunoștințe. Prin urmare, formarea profesională este esențială pentru a rămâne la curent cu noutățile și pentru a răspunde cerințelor pieței.

Permite avansarea în carieră: Persoanele care investesc în formare profesională sunt adesea mai susceptibile să fie luate în considerare pentru promovare și avansare în cadrul organizației lor. O creștere a nivelului de competență poate fi percepută ca o investiție valoroasă de către angajatori.

Îmbunătățește satisfacția profesională: Formarea profesională contribuie la îmbunătățirea satisfacției și a sentimentului de împlinire în carieră, deoarece persoanele care sunt continuu provocate și încurajate să învețe noi lucruri sunt mai motivate.
+ citeste mai mult

Discounturi
de grup

Ne dorim să facilităm accesul la educație și dezvoltare profesională pentru cât mai multe persoane, motiv pentru care oferim reduceri atractive pentru grupuri. Pentru fiecare curs în parte, beneficiați de reduceri speciale, afișate pe site, iar pentru grupuri formate din minimum 3 persoane interesate de oricare dintre cursurile noastre, suntem pregătiți să personalizăm o ofertă specială, adaptată nevoilor și obiectivelor dumneavoastră.

Suntem conștienți că învățarea într-un mediu de grup poate fi motivantă și eficientă, iar posibilitatea de a împărtăși această experiență cu colegi sau prieteni adaugă un plus de valoare și stimulează procesul de învățare.

Pentru a afla mai multe detalii despre reducerile noastre de grup și pentru a beneficia de o ofertă personalizată, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon 0788.124.567 sau să ne scrieți la adresa de e-mail: secretariat@cursuri-functionari.ro.

Echipa noastră de profesioniști este gata să vă ofere toate informațiile necesare și să vă susțină în alegerea cursurilor potrivite pentru dumneavoastră și colegi.
+ citeste mai mult

Cum mă înscriu
la curs?

Pentru a vă înscrie la cursul, trebuie să urmați câțiva pași simpli. În primul rând, trebuie să alegeți perioada dorită, având în vedere intervalul orar al desfășurării cursului și data examenului, care sunt fixe. Apoi, faceți click pe butonul "REZERVĂ UN LOC". Veți fi direcționat către pagina de înscriere, unde va trebui să completați următoarele informații: nume, prenume, adresă de e-mail și număr de telefon. Dacă dețineți un cod de voucher, completați-l în câmpul corespunzător.

După ce ați completat toate aceste informații, validați înscrierea. Echipa Centrului de Formare APSAP vă va contacta telefonic pentru a vă oferi mai multe detalii despre curs și pentru a stabili detaliile legate de emiterea facturii, fie că este vorba despre o persoană fizică sau juridică. Este un proces simplu, iar echipa noastră este întotdeauna disponibilă pentru a vă oferi asistență și suport pe parcursul întregului proces.
+ citeste mai mult

Cum plătesc
cursul?

Avem disponibile două modalități de plată pentru tariful de participare la curs:

Plată directă cu cardul bancar prin intermediul procesatorului de plăți Netopia: Puteți efectua plata direct pe site-ul nostru în momentul în care faceți rezervarea. Procesul de plată este simplu și securizat, iar după ce plata este confirmată, echipa noastră vă va contacta telefonic pentru a emite factura fiscală și pentru a vă oferi mai multe detalii.

Plată prin virament bancar sau ordin de plată: Această opțiune este preferată în mod obișnuit de către participanții care reprezintă persoane juridice și necesită o factură înainte de a efectua plata. După ce ați realizat rezervarea pe site, un membru al echipei noastre vă va contacta telefonic pentru a vă emite factura și pentru a stabili termenii contractuali.

Indiferent de modalitatea de plată aleasă, vă garantăm o experiență sigură și transparentă în procesul de înscriere și plată pentru cursurile noastre.
+ citeste mai mult

Cum mă voi conecta
la curs?

Dacă înscrierea dumneavoastră a fost validată, ați trimis documentele solicitate și ați achitat taxa de participare, cu 3 zile înainte de începerea cursului, veți primi prin e-mail link-ul de acces către sesiunile LIVE. Dacă programul de curs începe în mai puțin de 3 zile din momentul înscrierii, imediat după validarea acesteia veți primi datele de conectare.

Toate cursurile noastre acreditate sunt livrate în direct, prin intermediul platformei de video-conferință ZOOM . Puteți participa la sesiunile de instruire teoretică chiar din confortul propriei case și să beneficiați de toate avantajele unei experiențe de învățare în timp real.

Veți interacționa cu formatorii noștri și cu ceilalți participanți, veți putea adresa întrebări și solicita feedback personalizat, iar, printr-o participare activă, veți înțelege în profunzime subiectele abordate și dezbătute.
+ citeste mai mult

În ce constă procedura
de legalizare a diplomelor?

Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (în cazul țărilor semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (în cazul țărilor nesemnatarea ale Convenției de la Haga). Venim în ajutorul dumneavoastră cu clarificări referitoare la proceduri:

1. Apostilarea/ supralegalizarea – aceasta se face la sediul Prefecturii (din localitatea sediului furnizorului de formare profesionala), mergând cu o copie a Buletinului/ C.I. și cu Diploma în original, care urmează să fie folosită în afara țării. Apostila garantează recunoașterea oficială prin lege. Cu alte cuvinte, orice document cu apostila Convenției de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fără alte cerințe în oricare dintre celelalte țări semnatare;

2. Legalizarea – legalizarea Diplomelor și a Suplimentelor descriptive (foi adiționale diplomei, care atestă competențele dobândite pe parcursul programului de curs) se face prin intermediul unui birou de copiat acte (de preferat, sunt cele care se ocupa și de legalizarea la Tribunal a diplomelor);

3. Traducerea actelor – după legalizarea actelor, se realizează traducerea Diplomei, a Suplimentului descriptiv, dar și a apostilei;

Pentru statele care nu au aderat la Convenția de la Haga (Brazilia, Emiratele Arabe, Kuweit etc.), procedura de supralegalizare va fi realizată prin vizare de către Ministerul Afacerilor Externe al României, Ministerul Justiției și, acolo unde este posibil, de către Consulatul țării respective din București.
+ citeste mai mult

BENEFICII

Prin participarea la curs, veți obține un Certificat de Absolvire.
Acesta nu este un simplu document, ci este o recunoaștere oficială a efortului,
seriozității și angajamentului fiecărui participant, fiind acreditat de către
Ministerul Educației și de Ministerul Muncii.
 • Curs acreditat, cu o durată totală de 80 ore – 26 ore sunt alocate pentru instruire teoretică și 54 ore pentru instruire practică.

  Formarea teoretică se împarte în două faze: sincronă și asincronă. Faza sincronă se desfășoară în timp real prin intermediul platformei ZOOM, împreună cu formatorii și colegii de curs. Această etapă este dedicată transmiterii cunoștințelor de bază, principiilor și teoriilor specifice domeniului de studiu. În cadrul sesiunilor sincron cursanții pot adresa întrebări, pot interveni oricând pentru lămuriri suplimentare. Pe de altă parte, formarea teoretică asincronă are loc pe platforma interactivă de e-learning a Centrului de Formare APSAP. Cursanții au acces zilnic pentru a efectua diverse exerciții și aplicații practice, care au scopul de a consolida informațiile obținute în cadrul sesiunilor sincrone. Interacțiunea pe platforma de e-learning este supervizată de coordonatorii de curs, sub îndrumarea formatorilor. Astfel, componenta teoretică cuprinde atât sesiuni Live interactive, cât și un studiu individual ghidat de platforma de e-learning, bazat pe documentație și resurse didactice disponibile pe platforma de învățare. Se folosesc diverse metode de învățare, precum prezentările interactive, teste grilă, analize de caz și scenarii, pentru a îmbunătăți înțelegerea conceptelor. În ceea ce privește formarea practică, cursul include o serie de aplicații concrete, la finalul cărora fiecare participant trebuie să elaboreze un proiect, urmat de prezentarea acestuia în fața comisiei de evaluare, în cadrul examinării finale.

 • Suport de curs și materiale auxiliare - vă oferim materiale de învățare bine structurate și ușor de urmărit, care acoperă toate aspectele esențiale ale cursului. Acestea sunt concepute de lectori, adaptate și actualizate, pentru a facilita înțelegerea noțiunilor predate. Pe lângă suportul de curs principal, veți avea acces la o varietate de materiale suplimentare, inclusiv studii de caz, legislație sau modele de lucru, care vor îmbogăți experiența dumneavoastră de învățare.
 • Îndrumări din partea formatorilor – lectorii vă vor oferi îndrumări personalizate, sfaturi și clarificări pe tot parcursul programului de curs. Această interacțiune directă, live, vă va ajuta să navigați prin complexitatea subiectului și să vă dezvoltați cunoștințele.
 • Sesiuni de întrebări și răspunsuri - organizăm sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, unde puteți clarifica orice nelămuriri și puteți discuta subiectele cursului cu formatorii și colegii de curs.
 • Flexibilitatea – desfășurându-se online, cursul vă oferă flexibilitatea de a învăța în propriul ritm, din confortul propriei case și de a vă organiza studiul în jurul altor angajamente, precum munca sau familia.
 • Recunoaștere oficială – fiind autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, cursul este recunoscut la nivel național și internațional, ceea ce poate fi un avantaj semnificativ atunci când căutați noi oportunități de angajare sau avansare profesională.
 • Networking și colaborare – deși este online, cursul oferă posibilități de a interacționa cu alți cursanți și cu lectorii, facilitând schimbul de idei și construirea unei rețele profesionale.
 • Costuri reduse – cursul online este mai accesibil din punct de vedere financiar decât cel tradițional, fiind eliminate costurile asociate cu deplasarea.
 • Îmbunătățirea CV-ului – finalizarea unui curs autorizat va adăuga valoare CV-ului dumneavoastră, demonstrând angajatorilor că sunteți dedicat învățării continue și dezvoltării profesionale.
 • Încredere sporită – dobândirea de noi abilități și cunoștințe va crește încrederea în sine și va deschide ușa spre noi provocări și oportunități în carieră.
 • Dezvoltarea competențelor și cunoștințelor – cursul vă permite îmbunătățirea și actualizarea competențelor, sporind astfel performanța și generând noi oportunități în carieră.
 • Modul special pentru pregătirea susținerii examenului de absolvire – pentru a vă asigura că sunteți bine pregătiți pentru examenul final, oferim un modul dedicat pregătirii acestuia. Acesta include sfaturi pentru examen, simulări de teste și strategii de studiu eficiente

10 lucruri pe care vi le promitem!

 • 1

  Veți avea parte de cea mai bună pregătire în domeniul securității și sănătății din România alături de doi formatori excepționali cu peste 20 de ani experiență acumulată în domeniul predat;

 • 2

  Veți învăța practic, aplicat principiile sistemului legislativ român în domeniul SSM;

 • 3

  Veți învăța să realizați activități de prevenire a riscurilor și de protecție a angajaților;

 • 4

  Veți cunoaște modalitatea de stabilire a semnalizării corespunzătoare, în vederea asigurării sănătății și securității la locul de muncă;

 • 5

  Veți deprinde abilități de gestionare a situațiilor de urgență;

 • 6

  Veți beneficia de materiale actualizate și modele care vă vor ajuta în practica de zi cu zi;

 • 7

  Veți beneficia de soluții reale pentru problemele pe care le întampinați în practică de la un specialist în domeniu;

 • 8

  Trainerii propuși sunt atent selecționați, astfel încât informația transmisă să fie ușor asimilată prin exemple. Prin metoda de predare și feedback-ul constant pe care le veți primi, veți evolua rapid și veți îndrăgi acest domeniu;

 • 9

  Ne concentrăm pe evoluție, nu doar pe transmiterea unor informații teoretice;

 • 10

  Aveți șansa de a lucra în mod independent, oferind consultanță în domeniul SSM.

...și asta nu e tot!

Odată ce începeți să profesați, nu doar că vă puteți recupera investiția imediat, în doar câteva zile, dar veți avea șansa de avea o profesie liberală care vă poate oferi beneficii nelimitate!

Lectorii noștri

Lectori experimentați, specialiști în domeniile
pe care le predau

Prof. Univ. Dr. Radu Răzvan POPESCU

Prof. Univ. Dr. Radu Răzvan POPESCU

Avocat - Specialist Dreptul Muncii

Avocat în cadrul Baroului București, specialist în dreptul muncii de peste 20 de ani, lector, formator, conferențiar universitar doctor, membru în cadrul mai multor colegii de redacţie, așa poate fi rezumată experiența domnului Radu Răzvan Popescu.

Abilitățile deosebite de care dă dovadă stau la baza unei cariere remarcabile, de succes. Stâpânind domeniul dreptului comercial, civil și dreptului muncii de mai mult de 20 de ani, domnul Radu Răzvan Popescu este formator și colaborează constant cu instituțiile publice și private, oferindu-și toate cunoștințele în vederea perfecționării a cât mai multe persoane și soluționării tuturor spețelor expuse.

Fiind redactor șef al Revistei de drept social și făcând parte din mai multe colegii de redacţie, se remarcă un număr de 13 lucrări de specialitate și peste 58 de articole publicate în reviste cotate, care îl au ca autor pe domnul Radu Răzvan Popescu.

Daniel NĂSTASE

Daniel NĂSTASE

Expert Legislația Muncii, Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă „CulturMedia”

Daniel Năstase, expert legislația muncii în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Presă „CulturMedia”, deține o experiență deosebită în funcția de consilier juridic, pe care a ocupat-o în cadrul Sindicatului Liber din Societatea Română de Radiodifuziune și în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Ușoară UNICONF.

Absolvent al studiilor superioare în domeniul juridic, Daniel Năstase și-a desăvârșit pregătirea profesională, devenind contabil și inspector de specialitate protecția muncii. Printre cursurile de pregătire profesională urmate de-a lungul timpului, se numără cursurile de Formator și Inspector de specialitate protecția muncii, acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Care este salariul mediu al unui Responsabil SSM?

Salariul mediu al unui responsabil sau al unui Inspector SSM este de peste 5.200 lei net lunar pentru o funcție de execuție. Dacă ne referim la serviciile de consultanță în domeniu, veniturile lunare pot depăși pragul de 50.000 lei. Desigur, un profesionist își va negocia cu grijă venitul, ținând cont de experiența și expertiza pe care le are în domeniu. Va avea, de asemenea, grijă ca serviciile pe care le oferă să corespundă criteriilor pe baza cărora angajatorii îl aleg. În condițiile unei competiții în domeniu, o permanentă actualizare a informațiilor din domeniul SSM, o procedură bine pusă la punct și profesionalismul împletit cu studiile pot asigura confortul financiar.
+ citeste mai mult

Ce înseamnă SSM?

SSM este acronimul pentru Securitatea și Sănătatea în Muncă. Domeniul vizează, în primul rând, grija față de afacerea proprie și față de partenerii. Totodată, prevederile din domeniul SSM reprezintă condiții esențiale, fără de care nu se poate desfășura niciun raport de muncă. Începând cu anul 2006, prin Legea nr. 319, toate firmele sunt obligate să completeze Carnetele de Protecția muncii și să realizeze documentația aferentă. Firmele trebuie să implementeze reguli și norme pentru protecția și securitatea în muncă, ca o formă de prevenție a accidentelor și a bolilor profesionale. Obiectivul principal al Inspectorului SSM este acela de a organiza, coordona și monitoriza toate activitățile de prevenire și protecție a muncii. Consecințele negative generate de lipsa unui sistem SSM:
 • pensionarea anticipată cu costuri ridicate
 • pierderea de personal calificat
 • absenteism
 • prezenteismul (când angajații merg la locul de muncă chiar dacă sunt bolnavi, crescând probabilitatea de a face greșeli sau de a se supune riscului de accidentare la locul de muncă)
 • costuri medicale și prime de asigurare mai mari
  Asigurarea unei activități de SSM eficiente, profesioniste, corespunzătoare normelor legale, contracarează astfel de efecte negative. Avantajele firmelor mari și mici ce implementează un sistem SSM corespunzător:
 • sporirea productivității angajaților
 • reducerea absenteismului
 • reducerea plăților compensatorii
 • îndeplinirea cerințelor de conformitate ale contractanților din sectorul public și privat
 • promovarea locurilor de muncă în condiții decente
 
+ citeste mai mult

Ce rol are un Inspector de protecția muncii?

Rolul unui Inspector SSM este esențial în activitatea unui angajator, în special pentru că bolile profesionale, accidentele de muncă și decesele la locul de muncă implică costuri economice ridicate. Atribuțiile Specialistului SSM:
 • organizează activități de prevenire și protecție
 • identifică pericole, evaluează riscuri, elaborează și actualizează Planul de Prevenire și Protecție
 • elaborează instrucțiuni proprii pentru completarea și aplicarea reglementărilor privind securitatea și sănătatea în muncă specifice activităților, numărului de angajați, repartizării teritoriale a entității și a punctelor de lucru ale acesteia
 • propune atribuții și obligații corespunzătoare funcțiilor exercitate privind securitatea și sănătatea în muncă, care se consemnează în fișa postului
 
+ citeste mai mult

Cum pot ajunge specialist SSM?

Pentru a ocupa postul de Specialist SSM trebuie să participați la un curs de protecția muncii autorizat și să promovați examenul aferent acestuia. La cursul de inspector SSM veți dobândi următoarele competențe:
 • realizarea activităților de prevenire și protecție
 • stabilirea procedurilor, mijloacelor materiale și tehnice necesare securității și sănătății în muncă
 • informarea și instructajul la locul de muncă
 • verificarea respectării prevederilor legale
După promovarea examenului de absolvire participanții vor obține un certificat autorizat care, însoțit de un supliment descriptiv, atestă dobândirea competențelor specifice domeniului. Cu acest document de studii absolvenții pot participa la orice concurs pe o funcție specifică domeniului sănătății și securității în muncă: lucrător desemnat SSM, Specialist SSM, Inginer SSM sau Inspector SSM.   Un Inspector în domeniul sănătății și securității în muncă bine instruit poate face diferența între o activitate desfășurată într-un mediu sigur și plăcut și una în care angajații sunt expuși unor riscuri care le pot afecta sănătatea fizică și integritatea.
+ citeste mai mult

Unde mă pot angaja ca Responsabil în domeniul securității și sănătății în muncă?

Locuri de muncă vacante există atât în cadrul instituțiilor publice, cât și în cadrul organizațiilor private. Fiind o activitate liberală (la fel ca cele de avocat, notar, contabil). Inspectorul SSM poate oferi consultanță pentru ambele sectoare, public și privat, sau își poate desfășura activitatea în mod independent, în cadrul unui business propriu. Locurile de muncă în domeniul sănătății și securității sunt la mare căutare. În funcție de nivelul vizat în domeniul securității și sănătății în muncă, persoanele care finalizează cu succes cursul de Inspector SSM, își pot desfășura activitatea în cadrul companiilor mici (microîntreprinderilor), medii și mari, inclusiv în instituții publice, dar și cadrul serviciilor externe de protecție a muncii. Ascensiunea în carieră nu depinde de cele 80 de ore de curs și nici de varianta în care se desfășoară – online sau offline ci de pasiunea pe care cursantul și, ulterior, profesionistul o are față de domeniu.  
+ citeste mai mult

Certificare Europeană

certificare-europeana

Certificat acreditat de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, însoțit de suplimentul descriptiv al competențelor dobândite. Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (țări semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (țări nesemnatarea ale Convenției de la Haga).

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Actele necesare pentru obținerea certificatului de absolvire:

 • Studii medii fără diplomă de Bacalaureat (12 clase absolvite)
 • Act de identitate (copie)
 • Certificat de naștere (copie)
 • Certificat de căsătorie, în cazul schimbării numelui (copie)
 • Dovada plății

Detalii privind tematicile cursurilor, organizarea și desfășurarea programelor de perfecționare se pot obține de la:


Olivia-Patricia CHIRIAC

Coordonator Programe de Perfecționare APSAP

0788 124 567

DETALII TEHNICE

Cursul este în format audio-video, live, on-line și este necesar ca fiecare participant să:

1. Dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon (opțional: căști și cameră web)

2. Descarce aplicația Zoom pe dispozitivul de pe care se va accesa cursul on-line.


Aplicația Zoom este disponibilă (gratuit) printr-un simplu click mai jos:


Sistem de operare Windows

Sistem de operare MacOS

Telefon mobil cu sistem de operare Android

Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

certificat-absolvire-apsap autorizatie-apsap

CONTACTEAZĂ-NE

completând formularul de mai jos, vei fi apelat de un reprezentant al Centrului de Formare APSAP care îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie

DESCARCĂ OFERTA PDF

și află mai multe amănunte despre curs. Te poți înscrie și folosind formularul de înscriere din fișierul PDF!

  Pot fi de interes și următoarele cursuri Află care sunt cursurile din perioada următoare:
  Puteți achita în 3 RATE egale cu 0% dobândă dacă folosiți un card de cumpărături REZERVĂ ACUM