Găsește locația Locul de desfășurare al cursului
Alege datele Perioada de desfășurare
CAUTĂ CURS

Curs Inspector / Referent Resurse Umane și REVISAL

Cod COR 333304

16 oct - 20 oct 2023

Luni - Vineri (orele 18:00 – 21:00)

Dată examen: 26.10.2023

Află Detalii

Completează Formularul

Confirmare Participare

Participă la Curs

Primești Certificarea

Veți primi nu doar o certificare, ci și o asigurare a reușitei personale și profesionale! Rezervați acum un loc pentru că tariful va crește în curând!

Tarif participare ACREDITATĂ:
2190 1490 RON
31% REDUCERE Economisiți 700 RON *plătiți acum prin card bancar și beneficiați de un discount de 5%
Puteți plăti și în 3 RATE fără dobândă

ONLINE
certificat-apsap
ONLINE
certificat-apsap

Acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației

Interactiv, fără deplasări, ușor accesibil prin aplicația ZOOM. Cursul cuprinde: cadrul legislativ actualizat și prezentat într-o manieră interactivă și ușor de înțeles, o serie de aplicații practice, spețe concrete din activitatea inspectorului de resurse umane, recrutarea, gestionarea timpului de muncă și odihnă, redactarea documentelor specifice, salarizarea angajaților și programul de evidență a salariaților REVISAL.

Timp rămas până la următorul curs

Pasul următor

Prezentare video

Vă prezentăm câteva repere despre ce vom învăța la curs

COMPETENȚE DEZVOLTATE

Ce veți învăța în cadrul modulelor de pregătire teoretică și practică
 • Cunoașterea Legislației Muncii: Înțelegerea legislației referitoare la contractele de muncă, drepturile și obligațiile angajatorilor și angajaților, normele de sănătate și securitate în muncă.
 • Administrarea Personalului: Abilități în gestionarea dosarelor de personal, inclusiv înregistrarea și actualizarea datelor angajaților, gestionarea concediilor și a absențelor.
 • Recrutarea și Selecția Personalului: Capacitatea de a organiza și implementa procese de recrutare și selecție, de la postarea anunțurilor de job până la evaluarea și selecția candidaților.
 • Gestionarea Salariilor și Beneficiilor: Cunoștințe privind calculul salariilor, administrarea beneficiilor și compensațiilor, precum și înțelegerea aspectelor fiscale și sociale aferente.
 • Comunicare Eficace: Capacitatea de a comunica clar și eficient cu angajații și managementul, inclusiv prin redactarea de rapoarte și comunicate.
 • Negociere și Mediere: Abilități de negociere și mediere în contextul relațiilor de muncă și a conflictelor.
 • Empatie și Lucru cu Oamenii: Abilitatea de a înțelege și a răspunde nevoilor angajaților, promovând un mediu de lucru pozitiv și inclusiv.
 • Evaluarea și Managementul Performanței: Capacitatea de a evalua performanța angajaților și de a implementa planuri de dezvoltare individuală și programe de formare.
 • Strategii HR și Alinierea la Obiectivele Organizaționale:
  Înțelegerea rolului strategic al HR și capacitatea de a contribui la planificarea și implementarea strategiilor organizaționale.
 • Gestionarea Schimbării: Abilități în gestionarea schimbărilor organizaționale și în adaptarea la noile cerințe ale pieței muncii și ale organizației.
 • Utilizarea Tehnologiilor HR: Competențe în utilizarea sistemelor informatice de resurse umane (HRIS) și a altor instrumente digitale necesare în managementul HR.
 • Actualizare și Învățare Continuă: Angajamentul de a rămâne la curent cu ultimele tendințe și evoluții în domeniul HR, inclusiv legislația în schimbare și noile tehnologii.

TEMATICA ABORDATĂ

Este adaptată și simplificată, pentru a putea fi parcursă cu ușurință indiferent de cunoștințele pe care le aveți în domeniu
 • Modulul 1:
  Fundamentele Resurselor Umane

  1. Introducere în managementul resurselor umane
  2. Rolul și importanța resurselor umane într-o organizație
  3. Etica și legislația în resurse umane
 • Modulul 2:
  Recrutarea și Selecția Personalului

  1. Procesul de recrutare: planificare, strategii și metode
  2. Tehnici de selecție și evaluare a candidaților
  3. Integrarea și orientarea noilor angajați
 • Modulul 3:
  Administrarea Personalului

  1. Gestionarea dosarelor de personal
  2. Contracte de muncă: încheiere, modificare și încetare
  3. Evidența timpului de lucru și gestionarea concediilor
 • Modulul 4:
  Evaluarea Performanței

  1. Sisteme de evaluare a performanței
  2. Tehnici de feedback și dezvoltare a angajaților
  3. Managementul performanței și planificarea carierei
 • Modulul 5:
  Formare și Dezvoltare

  1. Identificarea nevoilor de formare și dezvoltare
  2. Planificarea și implementarea programelor de formare
  3. Evaluarea eficacității formării
 • Modulul 6:
  Relații de Muncă și Legislația Muncii

  1. Dreptul muncii și relațiile de muncă
  2. Gestionarea conflictelor și negocierea în relațiile de
   muncă
  3. Sănătatea și securitatea în muncă
 • Modulul 7:
  Managementul Salariilor și Beneficiilor

  1. Sistemul de salarizare și administrarea salariilor
  2. Beneficii, compensații și politici de recompensare
  3. Legislația fiscală și contribuțiile sociale
 • Modulul 8:
  Politici și Proceduri HR

  1. Crearea și implementarea politicilor HR
  2. Proceduri de resurse umane și conformitatea cu legislația
  3. Rolul HR în strategia organizațională
 • Modulul 9:
  Managementul Schimbării și HR Strategic

  1. Rolul HR în gestionarea schimbării organizaționale
  2. HR strategic și alinierea la obiectivele organizaționale
  3. Abordări moderne în managementul resurselor umane
 • Modulul 10:
  Competențe Digitale în HR

  1. Utilizarea sistemelor informatice HR (HRIS)
  2. Digitalizarea proceselor de HR
  3. Tendințe și inovații în tehnologia HR
  4. Fiecare modul va include o combinație de teorie și
   practică, cu accent pe aplicabilitatea în contextul real
   al unei organizații.

Fiecare modul va include o combinație de teorie și practică, cu accent pe aplicabilitatea în contextul real al unei organizații.

Cum se desfășoară cursurile?

Toate cursurile noastre acreditate sunt livrate în direct, live, prin intermediul platformei de video-conferință ZOOM. Puteți participa la sesiunile de instruire teoretică chiar din confortul propriei case și să beneficiați de toate avantajele unei experiențe de învățare în timp real.

Veți interacționa cu formatorii noștri și cu ceilalți participanți, veți putea adresa întrebări și solicita feedback personalizat, iar, printr-o participare activă, veți înțelege în profunzime subiectele abordate și dezbătute.

După ce v-ați înscris la curs și înscrierea dumneavoastră a fost validată, veți primi prin e-mail toate detaliile necesare pentru conectarea în platformă. Aceste informații includ link-ul de acces către sesiunile de curs, precum și orarul exact. Astfel, veți putea să vă alăturați trainerului și celorlalți participanți în mod simplu și eficient.

Pentru a vă oferi o previzualizare a conținutului nostru educațional, fragmente din cursurile noastre sunt disponibile pe canalul de YouTube. Astfel, puteți explora diversitatea tematicilor abordate și stilul nostru interactiv de predare, pentru a vă asigura că programul de curs se potrivește perfect nevoilor și așteptărilor dumneavoastră.
+ citeste mai mult

Examinarea
cursanților

Examenul se desfășoară online, eliminând necesitatea deplasărilor. Fiecare participant va susține examenul final împreună cu colegii săi de grupă, în fața unei comisii de examinare desemnată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Acest proces asigură un standard riguros de evaluare și o recunoaștere oficială a certificării obținute. Programarea examenului este deja stabilită și inclusă în tariful cursului, iar orice reprogramare a acestuia din motive personale sau care țin de neîndeplinirea condițiilor pentru promovare are un cost de 350 lei.

Pentru a vă pregăti în vederea susținerii examenului de absolvire, toate cursurile noastre includ instrucțiuni detaliate, materiale de studiu și teste practice. Aceste resurse vă ajută să vă consolidați cunoștințele și să vă simțiți pregătiți pentru a demonstra competențele în cadrul examenului final.

Examenul constă în completarea unui test grilă, care evaluează cunoștințele teoretice dobândite în timpul cursului, și prezentarea unui scurt proiect, care demonstrează capacitatea de aplicare a acestora în practică.

Este important de menționat că rata de promovabilitate la examenul de absolvire este de 100%, reflectând nivelul înalt de pregătire și suport oferit de echipa noastră.
+ citeste mai mult

Certificatele
absolvenților

Toate cursurile pe care le oferim sunt autorizate oficial de Statul Român, prin Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Certificatul de absolvire este recunoscut la nivel național și european, conferindu-vă o confirmare oficială a competențelor dobândite în cadrul programului de instruire.

Un aspect distinctiv al Certificatului de absolvire este faptul că vine însoțit de un Supliment descriptiv al competențelor obținute. Acest supliment detaliază competențele și aptitudinile dobândite în timpul cursului și oferă o perspectivă clară asupra abilităților pe care le-ați dezvoltat în timpul procesului de învățare. Este important să subliniem că acest certificat este valabil pe viață, reprezentând o recunoaștere permanentă a realizărilor dumneavoastră în domeniul respectiv.

După susținerea și promovarea examenului final, veți primi imediat o Adeverință de absolvire, semnată electronic. Această adeverință confirmă faptul că ați finalizat cu succes cursul și vă poate fi utilă în diverse situații care necesită o dovadă imediată a absolvirii. Certificatul de absolvire va fi ulterior eliberat, în format fizic, și va fi emis în aproximativ șase săptămâni de la data finalizării cursului.
+ citeste mai mult

Cui i se
adresează cursurile?

Cursurile sunt concepute pentru a răspunde tuturor nevoilor de învățare și dezvoltare. Avem o abordare interactivă și deschisă, iar cursurile sunt adaptate pentru a se potrivi tuturor, indiferent de vârstă, experiență sau domeniu de activitate. De la tineri profesioniști, la persoane cu ani de experiență în carieră, toți găsesc în programele noastre de învățare resurse valoroase pentru a-și îmbunătăți abilitățile și a-și spori potențialul.

Unul dintre punctele noastre forte este accentul pus pe obținerea unei Certificări a competențelor la nivel național și european. Această certificare nu doar confirmă competențele și cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor, ci vă oferă și o recunoaștere oficială și internațională a acestora. Acest aspect este deosebit de valoros într-o piață a muncii competitivă și în continuă schimbare, oferindu-vă avantaj semnificativ în procesul de căutare a unui loc de muncă sau în avansarea în carieră.
+ citeste mai mult

De ce este
esențială formarea profesională?

Sporește încrederea: Dobândirea de noi cunoștințe și aptitudini consolidează încrederea în sine și vă permite să abordați sarcini și proiecte mai complexe cu mai multă determinare și siguranță.

Sporește mobilitatea profesională: Formarea profesională vă poate pregăti pentru noi oportunități de carieră și vă oferă flexibilitatea de a vă adapta la schimbările de pe piața muncii. Persoanele cu competențe și calificări actualizate sunt mai susceptibile să fie căutate și să avanseze în carieră.

Oferă răspuns la cerințele pieței: Într-o lume în continuă schimbare, noile tehnologii și tendințele din industrie pot afecta cerințele de competențe și cunoștințe. Prin urmare, formarea profesională este esențială pentru a rămâne la curent cu noutățile și pentru a răspunde cerințelor pieței.

Permite avansarea în carieră: Persoanele care investesc în formare profesională sunt adesea mai susceptibile să fie luate în considerare pentru promovare și avansare în cadrul organizației lor. O creștere a nivelului de competență poate fi percepută ca o investiție valoroasă de către angajatori.

Îmbunătățește satisfacția profesională: Formarea profesională contribuie la îmbunătățirea satisfacției și a sentimentului de împlinire în carieră, deoarece persoanele care sunt continuu provocate și încurajate să învețe noi lucruri sunt mai motivate.
+ citeste mai mult

Discounturi
de grup

Ne dorim să facilităm accesul la educație și dezvoltare profesională pentru cât mai multe persoane, motiv pentru care oferim reduceri atractive pentru grupuri. Pentru fiecare curs în parte, beneficiați de reduceri speciale, afișate pe site, iar pentru grupuri formate din minimum 3 persoane interesate de oricare dintre cursurile noastre, suntem pregătiți să personalizăm o ofertă specială, adaptată nevoilor și obiectivelor dumneavoastră.

Suntem conștienți că învățarea într-un mediu de grup poate fi motivantă și eficientă, iar posibilitatea de a împărtăși această experiență cu colegi sau prieteni adaugă un plus de valoare și stimulează procesul de învățare.

Pentru a afla mai multe detalii despre reducerile noastre de grup și pentru a beneficia de o ofertă personalizată, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon 0788.124.567 sau să ne scrieți la adresa de e-mail: secretariat@cursuri-functionari.ro.

Echipa noastră de profesioniști este gata să vă ofere toate informațiile necesare și să vă susțină în alegerea cursurilor potrivite pentru dumneavoastră și colegi.
+ citeste mai mult

Cum mă înscriu
la curs?

Pentru a vă înscrie la cursul, trebuie să urmați câțiva pași simpli. În primul rând, trebuie să alegeți perioada dorită, având în vedere intervalul orar al desfășurării cursului și data examenului, care sunt fixe. Apoi, faceți click pe butonul "REZERVĂ UN LOC". Veți fi direcționat către pagina de înscriere, unde va trebui să completați următoarele informații: nume, prenume, adresă de e-mail și număr de telefon. Dacă dețineți un cod de voucher, completați-l în câmpul corespunzător.

După ce ați completat toate aceste informații, validați înscrierea. Echipa Centrului de Formare APSAP vă va contacta telefonic pentru a vă oferi mai multe detalii despre curs și pentru a stabili detaliile legate de emiterea facturii, fie că este vorba despre o persoană fizică sau juridică. Este un proces simplu, iar echipa noastră este întotdeauna disponibilă pentru a vă oferi asistență și suport pe parcursul întregului proces.
+ citeste mai mult

Cum plătesc
cursul?

Avem disponibile două modalități de plată pentru tariful de participare la curs:

Plată directă cu cardul bancar prin intermediul procesatorului de plăți Netopia: Puteți efectua plata direct pe site-ul nostru în momentul în care faceți rezervarea. Procesul de plată este simplu și securizat, iar după ce plata este confirmată, echipa noastră vă va contacta telefonic pentru a emite factura fiscală și pentru a vă oferi mai multe detalii.

Plată prin virament bancar sau ordin de plată: Această opțiune este preferată în mod obișnuit de către participanții care reprezintă persoane juridice și necesită o factură înainte de a efectua plata. După ce ați realizat rezervarea pe site, un membru al echipei noastre vă va contacta telefonic pentru a vă emite factura și pentru a stabili termenii contractuali.

Indiferent de modalitatea de plată aleasă, vă garantăm o experiență sigură și transparentă în procesul de înscriere și plată pentru cursurile noastre.
+ citeste mai mult

Cum mă voi conecta
la curs?

Dacă înscrierea dumneavoastră a fost validată, ați trimis documentele solicitate și ați achitat taxa de participare, cu 3 zile înainte de începerea cursului, veți primi prin e-mail link-ul de acces către sesiunile LIVE. Dacă programul de curs începe în mai puțin de 3 zile din momentul înscrierii, imediat după validarea acesteia veți primi datele de conectare.

Toate cursurile noastre acreditate sunt livrate în direct, prin intermediul platformei de video-conferință ZOOM . Puteți participa la sesiunile de instruire teoretică chiar din confortul propriei case și să beneficiați de toate avantajele unei experiențe de învățare în timp real.

Veți interacționa cu formatorii noștri și cu ceilalți participanți, veți putea adresa întrebări și solicita feedback personalizat, iar, printr-o participare activă, veți înțelege în profunzime subiectele abordate și dezbătute.
+ citeste mai mult

În ce constă procedura
de legalizare a diplomelor?

Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (în cazul țărilor semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (în cazul țărilor nesemnatarea ale Convenției de la Haga). Venim în ajutorul dumneavoastră cu clarificări referitoare la proceduri:

1. Apostilarea/ supralegalizarea – aceasta se face la sediul Prefecturii (din localitatea sediului furnizorului de formare profesionala), mergând cu o copie a Buletinului/ C.I. și cu Diploma în original, care urmează să fie folosită în afara țării. Apostila garantează recunoașterea oficială prin lege. Cu alte cuvinte, orice document cu apostila Convenției de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fără alte cerințe în oricare dintre celelalte țări semnatare;

2. Legalizarea – legalizarea Diplomelor și a Suplimentelor descriptive (foi adiționale diplomei, care atestă competențele dobândite pe parcursul programului de curs) se face prin intermediul unui birou de copiat acte (de preferat, sunt cele care se ocupa și de legalizarea la Tribunal a diplomelor);

3. Traducerea actelor – după legalizarea actelor, se realizează traducerea Diplomei, a Suplimentului descriptiv, dar și a apostilei;

Pentru statele care nu au aderat la Convenția de la Haga (Brazilia, Emiratele Arabe, Kuweit etc.), procedura de supralegalizare va fi realizată prin vizare de către Ministerul Afacerilor Externe al României, Ministerul Justiției și, acolo unde este posibil, de către Consulatul țării respective din București.
+ citeste mai mult

BENEFICII

Prin participarea la curs, veți obține un Certificat de Absolvire.
Acesta nu este un simplu document, ci este o recunoaștere oficială a efortului,
seriozității și angajamentului fiecărui participant, fiind acreditat de către
Ministerul Educației și de Ministerul Muncii.
 • Curs acreditat, cu o durată totală de 60 ore – 24 ore sunt alocate pentru instruire teoretică și 36 ore pentru instruire practică.

  Formarea teoretică se împarte în două faze: sincronă și asincronă. Faza sincronă se desfășoară în timp real prin intermediul platformei ZOOM, împreună cu formatorii și colegii de curs. Această etapă este dedicată transmiterii cunoștințelor de bază, principiilor și teoriilor specifice domeniului de studiu. În cadrul sesiunilor sincron cursanții pot adresa întrebări, pot interveni oricând pentru lămuriri suplimentare. Pe de altă parte, formarea teoretică asincronă are loc pe platforma interactivă de e-learning a Centrului de Formare APSAP. Cursanții au acces zilnic pentru a efectua diverse exerciții și aplicații practice, care au scopul de a consolida informațiile obținute în cadrul sesiunilor sincrone. Interacțiunea pe platforma de e-learning este supervizată de coordonatorii de curs, sub îndrumarea formatorilor. Astfel, componenta teoretică cuprinde atât sesiuni Live interactive, cât și un studiu individual ghidat de platforma de e-learning, bazat pe documentație și resurse didactice disponibile pe platforma de învățare. Se folosesc diverse metode de învățare, precum prezentările interactive, teste grilă, analize de caz și scenarii, pentru a îmbunătăți înțelegerea conceptelor. În ceea ce privește formarea practică, cursul include o serie de aplicații concrete, la finalul cărora fiecare participant trebuie să elaboreze un proiect, urmat de prezentarea acestuia în fața comisiei de evaluare, în cadrul examinării finale.

 • Suport de curs și materiale auxiliare - vă oferim materiale de învățare bine structurate și ușor de urmărit, care acoperă toate aspectele esențiale ale cursului. Acestea sunt concepute de lectori, adaptate și actualizate, pentru a facilita înțelegerea noțiunilor predate. Pe lângă suportul de curs principal, veți avea acces la o varietate de materiale suplimentare, inclusiv studii de caz, legislație sau modele de lucru, care vor îmbogăți experiența dumneavoastră de învățare.
 • Îndrumări din partea formatorilor – lectorii vă vor oferi îndrumări personalizate, sfaturi și clarificări pe tot parcursul programului de curs. Această interacțiune directă, live, vă va ajuta să navigați prin complexitatea subiectului și să vă dezvoltați cunoștințele.
 • Sesiuni de întrebări și răspunsuri - organizăm sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, unde puteți clarifica orice nelămuriri și puteți discuta subiectele cursului cu formatorii și colegii de curs.
 • Flexibilitatea – desfășurându-se online, cursul vă oferă flexibilitatea de a învăța în propriul ritm, din confortul propriei case și de a vă organiza studiul în jurul altor angajamente, precum munca sau familia.
 • Recunoaștere oficială – fiind autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, cursul este recunoscut la nivel național și internațional, ceea ce poate fi un avantaj semnificativ atunci când căutați noi oportunități de angajare sau avansare profesională.
 • Networking și colaborare – deși este online, cursul oferă posibilități de a interacționa cu alți cursanți și cu lectorii, facilitând schimbul de idei și construirea unei rețele profesionale.
 • Costuri reduse – cursul online este mai accesibil din punct de vedere financiar decât cel tradițional, fiind eliminate costurile asociate cu deplasarea.
 • Îmbunătățirea CV-ului – finalizarea unui curs autorizat va adăuga valoare CV-ului dumneavoastră, demonstrând angajatorilor că sunteți dedicat învățării continue și dezvoltării profesionale.
 • Încredere sporită – dobândirea de noi abilități și cunoștințe va crește încrederea în sine și va deschide ușa spre noi provocări și oportunități în carieră.
 • Dezvoltarea competențelor și cunoștințelor – cursul vă permite îmbunătățirea și actualizarea competențelor, sporind astfel performanța și generând noi oportunități în carieră.
 • Modul special pentru pregătirea susținerii examenului de absolvire – pentru a vă asigura că sunteți bine pregătiți pentru examenul final, oferim un modul dedicat pregătirii acestuia. Acesta include sfaturi pentru examen, simulări de teste și strategii de studiu eficiente

10 lucruri pe care vi le promitem!

 • 1

  Veți avea parte de cea mai bună pregătire în domeniul resurselor umane din Romania pentru că, de peste 16 ani, derulăm programe de perfecționare și suntem atenți la cele mai mici detalii – de la trainerii cu care colaborăm, până la gradul de satisfacție al clienților noștri;

 • 2

  Veți învăța practic, aplicat principiile legislației care guvernează domeniul resurselor umane;

 • 3

  Veți cunoaște modalitățile de întocmire, centralizare și arhivare a documentelor specifice domeniului resurselor umane;

 • 4

  Veți învăța să gestionați documentele de evidență a personalului, să organizați procedurile de recrutare, selecție și integrare și să asigurați buna comunicare dintre angajați și angajator;

 • 5

  Veți putea utiliza cu ușurință Registrul General de Evidență a Salariaților (REVISAL);

 • 6

  Veți beneficia de materiale actualizate și modele care vă vor ajuta în practica de zi cu zi;

 • 7

  Veți beneficia de soluții reale pentru problemele pe care le întampinați în practică de la specialiști în domeniu;

 • 8

  Trainerii propuși sunt atent selecționați, astfel încât informația transmisă să fie ușor asimilată prin exemple. Prin metoda de predare și feedback-ul constant pe care le veți primi, veți evolua rapid și veți îndrăgi acest domeniu;

 • 9

  Ne concentrăm pe evoluție, nu doar pe transmiterea unor informații teoretice;

 • 10

  Aveți șansa de a lucra în mod independent, oferind consultanță în domeniul resurselor umane.

...și asta nu e tot!

Odată ce începeți să profesați, nu doar că vă puteți recupera investiția imediat, în doar câteva zile, dar veți avea șansa de avea o profesie liberală care vă poate oferi beneficii nelimitate!

Lectorii noștri

Lectori experimentați, specialiști în domeniile
pe care le predau

Prof. Univ. Dr. Radu Răzvan POPESCU

Prof. Univ. Dr. Radu Răzvan POPESCU

Avocat - Specialist Dreptul Muncii

Avocat în cadrul Baroului București, specialist în dreptul muncii de peste 20 de ani, lector, formator, conferențiar universitar doctor, membru în cadrul mai multor colegii de redacţie, așa poate fi rezumată experiența domnului Radu Răzvan Popescu.

Abilitățile deosebite de care dă dovadă stau la baza unei cariere remarcabile, de succes. Stâpânind domeniul dreptului comercial, civil și dreptului muncii de mai mult de 20 de ani, domnul Radu Răzvan Popescu este formator și colaborează constant cu instituțiile publice și private, oferindu-și toate cunoștințele în vederea perfecționării a cât mai multe persoane și soluționării tuturor spețelor expuse.

Fiind redactor șef al Revistei de drept social și făcând parte din mai multe colegii de redacţie, se remarcă un număr de 13 lucrări de specialitate și peste 58 de articole publicate în reviste cotate, care îl au ca autor pe domnul Radu Răzvan Popescu.

Daniel NĂSTASE

Daniel NĂSTASE

Expert Legislația Muncii, Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă „CulturMedia”

Daniel Năstase, expert legislația muncii în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Presă „CulturMedia”, deține o experiență deosebită în funcția de consilier juridic, pe care a ocupat-o în cadrul Sindicatului Liber din Societatea Română de Radiodifuziune și în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Ușoară UNICONF.

Absolvent al studiilor superioare în domeniul juridic, Daniel Năstase și-a desăvârșit pregătirea profesională, devenind contabil și inspector de specialitate protecția muncii. Printre cursurile de pregătire profesională urmate de-a lungul timpului, se numără cursurile de Formator și Inspector de specialitate protecția muncii, acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Cât câștigă în medie un Inspector Resurse Umane?

Salariul unui Inspector Resurse Umane poate varia între 4.000 și 8.500 lei. Experiența, dimensiunea organizației, volumul de activitate și modul în care este desfășurată activitatea sunt factori care influențează venitul unui specialist în resurse umane. Un alt element important ce determină salariul unui specialist în resurse umane este statutul său: ca angajat permanent sau ca și colaborator. Deoarece este o profesie liberală, activitatea de inspector poate fi prestată în mod individual, în cadrul propriei afaceri sau prin încheierea unor contracte de colaborare/consultanță cu diverse organizații. În acest caz, beneficiile financiare pot depăși pragul menționat.
+ citeste mai mult

Care sunt atribuțiile unui inspector HR?

Un Inspector Resurse Umane este cel care cunoaște toate procedurile de gestionare a personalului unei entități publice sau private. El este cel care întocmește contractul individual (CIM) sau colectiv de muncă (CCM), este responsabil cu organizarea muncii, salarizarea și asigurarea socială, precum și cu activitățile care țin de SSM sau GDPR. Pe lângă acestea, un Inspector Resurse Umane asigură comunicarea optimă dintre management și angajați și menține un climat organizațional pozitiv. El se asigură că satisfacția angajaților la locul de muncă este la un nivel benefic dezvoltării companiei și a personalului acesteia. Atribuțiile unui Inspector Resurse Umane, conform fișei postului:
 • gestionarea documentelor de evidență a personalului,
 • organizarea procedurilor de recrutare pentru ocuparea locurilor de muncă vacante, procedurilor de selecție și integrare în vederea angajării,
 • administrarea bazei de date pentru evidența personalului (REVISAL).
  Fie că vorbim despre un Asistent HR, despre un Referent resurse umane, un Specialist sau un Inspector în Resurse Umane, toți practicienii în domeniu trebuie să fie atenți la detalii și să rezolve cu optimism și răbdare orice situație neprevăzută referitoare la personal. Tot mai multe organizații conștientizează nevoia unui profesionist desăvârșit pe această poziție cu atribuții esențiale, fiind o meserie de viitor, care oferă oportunități reale de avansare.
+ citeste mai mult

Cum pot obține un certificat de inspector de resurse umane?

Pentru a deveni Inspector Resurse Umane candidații trebuie să participe la un curs autorizat de Ministerul Muncii și al Educației. Cursul poate fi susținut atât în format fizic, cât și online, acoperind modulele necesare dobândirii competențelor specifice. Ulterior, participanții la un astfel de curs de calificare trebuie să promoveze examenul de absolvire, pentru a obține certificatul de Inspector Resurse Umane acreditat.

Cât durează un curs de inspector resurse umane?

Putem afirma faptul că, fără un efort considerabil, candidații pot deveni veritabili specialiști în domeniul provocator al resurselor umane. Informațiile asimilate îi vor pregăti pe cursanți să devină profesioniști care nu se limitează strict la desfășurarea activităților înscrise în fișa de post, ci care își dovedesc competențele prin implicarea activă în viața organizației sau instituției publice. Conform Standardului Ocupațional, un curs de 60 de ore este recomandat viitorilor specialiști în resurse umane. Candidații pot obține Certificatul de absolvire și pot asimila competențele necesare prestării activității de Inspector Resurse Umane la standarde ridicate, atât ca angajați, cât și în mod individual, ca și consultanți.  
+ citeste mai mult

Unde mă pot angaja ca inspector de resurse umane?

Persoanele specializate ca Inspectori Resurse Umane au libertatea de a alege unde și cum să profeseze. Un candidat care deține diploma de Inspector Resurse Umane are multiple opțiuni. În funcție de experiența specifică, de flexibilitatea dorită sau de salariul așteptat, el poate activa:
 • ca angajat în cadrul unei organizații publice sau private,
 • în cadrul propriei afaceri, prestând activitatea de Inspector Resurse Umane ca și consultant pentru alte entități.
  Aplicarea întocmai a principiului care stă la baza relației de muncă, cel al bunei-credințe și al consensualității, face diferența între un profesionist în domeniul resurselor umane și un absolvent al acestor cursuri.
+ citeste mai mult

Ce este REVISAL?

REVISAL este acronimul pentru Registrul General de Evidență a Salariaților. Este instrumentul cu ajutorul căruia este gestionată evidența contractelor individuale de muncă și care comunică Inspecției Muncii toate modificările intervenite în termenele prevăzute de lege. Toți angajatorii au obligația de a înregistra în REVISAL informații privind încheierea, modificarea, suspendarea și încetarea contractele de muncă, informații privind modificarea salariului, concedii fără plată, medicale sau absențe nemotivate ale salariaților. Utilizarea aplicației nu presupune cunoștințe tehnice deosebite, însă înțelegerea elementelor cheie la nivel minimal este esențială. Aplicația este suficient de intuitivă și actualizată periodic, pentru a răspunde nevoilor curente ale utilizatorilor.
+ citeste mai mult

Certificare Europeană

certificare-europeana

Certificat acreditat de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, însoțit de suplimentul descriptiv al competențelor dobândite. Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (țări semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (țări nesemnatarea ale Convenției de la Haga).

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Actele necesare pentru obținerea certificatului de absolvire:

 • Studii medii fără diplomă de Bacalaureat (12 clase absolvite)
 • Act de identitate (copie)
 • Certificat de naștere (copie)
 • Certificat de căsătorie, în cazul schimbării numelui (copie)
 • Dovada plății

Detalii privind tematicile cursurilor, organizarea și desfășurarea programelor de perfecționare se pot obține de la:


Olivia-Patricia CHIRIAC

Coordonator Programe de Perfecționare APSAP

0788 124 567

DETALII TEHNICE

Cursul este în format audio-video, live, on-line și este necesar ca fiecare participant să:

1. Dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon (opțional: căști și cameră web)

2. Descarce aplicația Zoom pe dispozitivul de pe care se va accesa cursul on-line.


Aplicația Zoom este disponibilă (gratuit) printr-un simplu click mai jos:


Sistem de operare Windows

Sistem de operare MacOS

Telefon mobil cu sistem de operare Android

Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

certificat-absolvire-apsap autorizatie-apsap

CONTACTEAZĂ-NE

completând formularul de mai jos, vei fi apelat de un reprezentant al Centrului de Formare APSAP care îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie

DESCARCĂ OFERTA PDF

și află mai multe amănunte despre curs. Te poți înscrie și folosind formularul de înscriere din fișierul PDF!

  Pot fi de interes și următoarele cursuri Află care sunt cursurile din perioada următoare:
  Puteți achita în 3 RATE egale cu 0% dobândă dacă folosiți un card de cumpărături REZERVĂ ACUM