Găsește locația Locul de desfășurare al cursului
Alege datele Perioada de desfășurare
CAUTĂ CURS

Curs Marketing Digital. Specialist Social Media

Competențe digitale cheie

3 iun - 7 iun 2024

Luni - Vineri (orele 18:00 – 21:00)

Dată examen: 13.06.2024

Află Detalii

Completează Formularul

Confirmare Participare

Participă la Curs

Primești Certificarea

Veți primi nu doar o certificare, ci și o asigurare a reușitei personale și profesionale! Rezervați acum un loc pentru că tariful va crește în curând!

Tarif participare ACREDITATĂ:
1890 790 RON
58% REDUCERE Economisiți 1100 RON *plătiți acum prin card bancar și beneficiați de un discount de 5%
Puteți plăti și în 3 RATE fără dobândă

ONLINE
certificat-apsap
ONLINE
certificat-apsap

Acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației

Interactiv, fără deplasări, ușor accesibil prin aplicația ZOOM. În cadrul cursului, veți avea la dispoziție 100 de sfaturi utile pentru a eficientiza conținutul postat în rețelele sociale: de la Facebook, Instagram, Tik Tok, LinkedIn sau Youtube, până la Pinterest sau chiar Whatsapp.
Veți crea propria strategie de social media, adaptată clientului pentru care lucrați sau potrivită vouă, dacă sunteți la început de drum și vreți să vă dezvoltați propria afacere, ca să învățați să optimizați atât postările organice, cât și campaniile setate prin Facebook Ads sau Instagram Ads.

Timp rămas până la următorul curs

Pasul următor

Prezentare video

Vă prezentăm câteva repere despre ce vom învăța la curs

COMPETENȚE DEZVOLTATE

Ce veți învăța în cadrul modulelor de pregătire teoretică și practică
 • Gestionarea Platformelor de Social Media: Cunoștințe avansate în administrarea și optimizarea profilurilor de pe diverse platforme (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, etc.).
 • Crearea și Gestionarea Conținutului: Crearea de conținut variat și atractiv (imagini, texte, video) pentru diferite platforme.
 • Social Media Advertising: Planificarea și implementarea de campanii publicitare plătite pe diverse platforme sociale.
 • Social Media Strategy: Dezvoltarea și implementarea strategiilor de social media pentru a crește implicarea și a atinge obiectivele de marketing.
 • Analiza datelor: Capacitatea de a interpreta și utiliza datele pentru a evalua performanța campaniilor și pentru a lua decizii informate. Multe platforme de social media oferă analize și statistici despre performanța postărilor, ceea ce te poate ajuta să înțelegi mai bine audiența și eficacitatea mesajelor tale.
 • Analiza Performanței: Evaluarea metricilor sociale pentru a măsura succesul campaniilor și a ajusta strategiile în consecință.
 • Content Marketing: Crearea și distribuirea de conținut relevant și valoros pentru a atrage și reține atenția audienței.
 • Email Marketing: Planificarea și implementarea campaniilor de email marketing pentru a menține legătura cu clienții și pentru a promova produsele/serviciile.
 • Marketing de Conținut Video: Experiență în producția și promovarea de conținut video pe platformele sociale.
 • Marketing de influenceri: Colaborarea cu influencerii pentru a extinde reach-ul și a construi autenticitatea brandului.
 • Automatizare marketing: Utilizarea platformelor de automatizare pentru a eficientiza procesele de marketing și pentru a oferi experiențe personalizate clienților.
 • Trendspotting: Păstrarea la curent cu tendințele și schimbările în comportamentul consumatorilor pe platformele sociale.
 • Social Listening: Monitorizarea și înțelegerea conversațiilor online pentru a adapta strategiile de marketing și pentru a răspunde la nevoile publicului.
 • Gestionarea Crizelor: Abilitatea de a gestiona situații de criză și feedback negativ pe platformele sociale.
 • Comunicare socială: Abilitatea de a comunica eficient și de a interacționa cu comunitatea online, răspunzând la comentarii, întrebări și feedback.
 • Comunicare eficientă: Social media îți poate îmbunătăți abilitățile de comunicare, învățându-te să transmiți mesaje clar și concis.

TEMATICA ABORDATĂ

Este adaptată și simplificată, pentru a putea fi parcursă cu ușurință indiferent de cunoștințele pe care le aveți în domeniu
 • Modulul 1:
  Introducere în Social Media

  1. Istoria și evoluția social media
  2. Principalele platforme de social media și caracteristicile
   lor (ex. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok)
  3. Importanța social media în societatea contemporană
 • Modulul 2:
  Crearea și Gestionarea Conturilor de Social Media

  1. Înființarea unui profil profesional pe diferite platforme
  2. Personal branding și autenticitate în social media
  3. Confidențialitate și securitate online
 • Modulul 3:
  Crearea de Conținut și Strategii de Marketing

  1. Principiile creării de conținut atractiv și relevant
  2. Fotografie, video și grafică pentru social media
  3. Strategii de marketing și publicitate în social media
 • Modulul 4:
  Analiza și Interpretarea Datelor

  1. Utilizarea instrumentelor de analiză a social media
  2. Interpretarea statisticilor și metrice
   (ex. angajament, reach, impresii)
  3. Adaptarea strategiei în funcție de feedback și date
   analitice
 • Modulul 5:
  Comunicarea și Networking-ul în Social Media

  1. Tehnici de comunicare eficientă
  2. Construirea și menținerea rețelelor de contacte profesionale
  3. Eticheta și gestionarea interacțiunilor online
 • Modulul 6:
  Tendințe, Inovații și Viitorul Social Media

  1. Urmărirea și adaptarea la tendințele actuale
  2. Rolul tehnologiilor emergente în social media
   (ex. inteligență artificială, realitate augmentată)
  3. Provocări și oportunități viitoare în domeniul social media
 • Modulul 7:
  Studii de Caz și Aplicații Practice

  1. Analiza unor campanii de succes în social media
  2. Workshop-uri și proiecte practice
  3. Discuții și interacțiuni cu experți din industrie
 • Modulul 8:
  Etică și Responsabilitate în Social Media

  1. Probleme etice în social media
   (ex. fake news, hărțuire online)
  2. Responsabilitate socială și impactul asupra sănătății mintale
  3. Promovarea unui mediu online pozitiv și incluziv

Fiecare modul include prelegeri, studii de caz, activități practice și sesiuni interactive pentru a asigura o înțelegere profundă și aplicată a materiei în domeniul marketingului online

Cum se desfășoară cursurile?

Toate cursurile noastre acreditate sunt livrate în direct, live, prin intermediul platformei de video-conferință ZOOM. Puteți participa la sesiunile de instruire teoretică chiar din confortul propriei case și să beneficiați de toate avantajele unei experiențe de învățare în timp real.

Veți interacționa cu formatorii noștri și cu ceilalți participanți, veți putea adresa întrebări și solicita feedback personalizat, iar, printr-o participare activă, veți înțelege în profunzime subiectele abordate și dezbătute.

După ce v-ați înscris la curs și înscrierea dumneavoastră a fost validată, veți primi prin e-mail toate detaliile necesare pentru conectarea în platformă. Aceste informații includ link-ul de acces către sesiunile de curs, precum și orarul exact. Astfel, veți putea să vă alăturați trainerului și celorlalți participanți în mod simplu și eficient.

Pentru a vă oferi o previzualizare a conținutului nostru educațional, fragmente din cursurile noastre sunt disponibile pe canalul de YouTube. Astfel, puteți explora diversitatea tematicilor abordate și stilul nostru interactiv de predare, pentru a vă asigura că programul de curs se potrivește perfect nevoilor și așteptărilor dumneavoastră.
+ citeste mai mult

Examinarea
cursanților

Examenul se desfășoară online, eliminând necesitatea deplasărilor. Fiecare participant va susține examenul final împreună cu colegii săi de grupă, în fața unei comisii de examinare desemnată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Acest proces asigură un standard riguros de evaluare și o recunoaștere oficială a certificării obținute. Programarea examenului este deja stabilită și inclusă în tariful cursului, iar orice reprogramare a acestuia din motive personale sau care țin de neîndeplinirea condițiilor pentru promovare are un cost de 350 lei.

Pentru a vă pregăti în vederea susținerii examenului de absolvire, toate cursurile noastre includ instrucțiuni detaliate, materiale de studiu și teste practice. Aceste resurse vă ajută să vă consolidați cunoștințele și să vă simțiți pregătiți pentru a demonstra competențele în cadrul examenului final.

Examenul constă în completarea unui test grilă, care evaluează cunoștințele teoretice dobândite în timpul cursului, și prezentarea unui scurt proiect, care demonstrează capacitatea de aplicare a acestora în practică.

Este important de menționat că rata de promovabilitate la examenul de absolvire este de 100%, reflectând nivelul înalt de pregătire și suport oferit de echipa noastră.
+ citeste mai mult

Certificatele
absolvenților

Toate cursurile pe care le oferim sunt autorizate oficial de Statul Român, prin Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Certificatul de absolvire este recunoscut la nivel național și european, conferindu-vă o confirmare oficială a competențelor dobândite în cadrul programului de instruire.

Un aspect distinctiv al Certificatului de absolvire este faptul că vine însoțit de un Supliment descriptiv al competențelor obținute. Acest supliment detaliază competențele și aptitudinile dobândite în timpul cursului și oferă o perspectivă clară asupra abilităților pe care le-ați dezvoltat în timpul procesului de învățare. Este important să subliniem că acest certificat este valabil pe viață, reprezentând o recunoaștere permanentă a realizărilor dumneavoastră în domeniul respectiv.

După susținerea și promovarea examenului final, veți primi imediat o Adeverință de absolvire, semnată electronic. Această adeverință confirmă faptul că ați finalizat cu succes cursul și vă poate fi utilă în diverse situații care necesită o dovadă imediată a absolvirii. Certificatul de absolvire va fi ulterior eliberat, în format fizic, și va fi emis în aproximativ șase săptămâni de la data finalizării cursului.
+ citeste mai mult

Cui i se
adresează cursurile?

Cursurile sunt concepute pentru a răspunde tuturor nevoilor de învățare și dezvoltare. Avem o abordare interactivă și deschisă, iar cursurile sunt adaptate pentru a se potrivi tuturor, indiferent de vârstă, experiență sau domeniu de activitate. De la tineri profesioniști, la persoane cu ani de experiență în carieră, toți găsesc în programele noastre de învățare resurse valoroase pentru a-și îmbunătăți abilitățile și a-și spori potențialul.

Unul dintre punctele noastre forte este accentul pus pe obținerea unei Certificări a competențelor la nivel național și european. Această certificare nu doar confirmă competențele și cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor, ci vă oferă și o recunoaștere oficială și internațională a acestora. Acest aspect este deosebit de valoros într-o piață a muncii competitivă și în continuă schimbare, oferindu-vă avantaj semnificativ în procesul de căutare a unui loc de muncă sau în avansarea în carieră.
+ citeste mai mult

De ce este
esențială formarea profesională?

Sporește încrederea: Dobândirea de noi cunoștințe și aptitudini consolidează încrederea în sine și vă permite să abordați sarcini și proiecte mai complexe cu mai multă determinare și siguranță.

Sporește mobilitatea profesională: Formarea profesională vă poate pregăti pentru noi oportunități de carieră și vă oferă flexibilitatea de a vă adapta la schimbările de pe piața muncii. Persoanele cu competențe și calificări actualizate sunt mai susceptibile să fie căutate și să avanseze în carieră.

Oferă răspuns la cerințele pieței: Într-o lume în continuă schimbare, noile tehnologii și tendințele din industrie pot afecta cerințele de competențe și cunoștințe. Prin urmare, formarea profesională este esențială pentru a rămâne la curent cu noutățile și pentru a răspunde cerințelor pieței.

Permite avansarea în carieră: Persoanele care investesc în formare profesională sunt adesea mai susceptibile să fie luate în considerare pentru promovare și avansare în cadrul organizației lor. O creștere a nivelului de competență poate fi percepută ca o investiție valoroasă de către angajatori.

Îmbunătățește satisfacția profesională: Formarea profesională contribuie la îmbunătățirea satisfacției și a sentimentului de împlinire în carieră, deoarece persoanele care sunt continuu provocate și încurajate să învețe noi lucruri sunt mai motivate.
+ citeste mai mult

Discounturi
de grup

Ne dorim să facilităm accesul la educație și dezvoltare profesională pentru cât mai multe persoane, motiv pentru care oferim reduceri atractive pentru grupuri. Pentru fiecare curs în parte, beneficiați de reduceri speciale, afișate pe site, iar pentru grupuri formate din minimum 3 persoane interesate de oricare dintre cursurile noastre, suntem pregătiți să personalizăm o ofertă specială, adaptată nevoilor și obiectivelor dumneavoastră.

Suntem conștienți că învățarea într-un mediu de grup poate fi motivantă și eficientă, iar posibilitatea de a împărtăși această experiență cu colegi sau prieteni adaugă un plus de valoare și stimulează procesul de învățare.

Pentru a afla mai multe detalii despre reducerile noastre de grup și pentru a beneficia de o ofertă personalizată, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon 0788.124.567 sau să ne scrieți la adresa de e-mail: secretariat@cursuri-functionari.ro.

Echipa noastră de profesioniști este gata să vă ofere toate informațiile necesare și să vă susțină în alegerea cursurilor potrivite pentru dumneavoastră și colegi.
+ citeste mai mult

BENEFICII

Prin participarea la curs, veți obține un Certificat de Absolvire.
Acesta nu este un simplu document, ci este o recunoaștere oficială a efortului,
seriozității și angajamentului fiecărui participant, fiind acreditat de către
Ministerul Educației și de Ministerul Muncii.
 • Curs acreditat, cu o durată totală de 60 ore – 24 ore sunt alocate pentru instruire teoretică și 36 ore pentru instruire practică.

  Formarea teoretică se împarte în două faze: sincronă și asincronă. Faza sincronă se desfășoară în timp real prin intermediul platformei ZOOM, împreună cu formatorii și colegii de curs. Această etapă este dedicată transmiterii cunoștințelor de bază, principiilor și teoriilor specifice domeniului de studiu. În cadrul sesiunilor sincron cursanții pot adresa întrebări, pot interveni oricând pentru lămuriri suplimentare. Pe de altă parte, formarea teoretică asincronă are loc pe platforma interactivă de e-learning a Centrului de Formare APSAP. Cursanții au acces zilnic pentru a efectua diverse exerciții și aplicații practice, care au scopul de a consolida informațiile obținute în cadrul sesiunilor sincrone. Interacțiunea pe platforma de e-learning este supervizată de coordonatorii de curs, sub îndrumarea formatorilor. Astfel, componenta teoretică cuprinde atât sesiuni Live interactive, cât și un studiu individual ghidat de platforma de e-learning, bazat pe documentație și resurse didactice disponibile pe platforma de învățare. Se folosesc diverse metode de învățare, precum prezentările interactive, teste grilă, analize de caz și scenarii, pentru a îmbunătăți înțelegerea conceptelor. În ceea ce privește formarea practică, cursul include o serie de aplicații concrete, la finalul cărora fiecare participant trebuie să elaboreze un proiect, urmat de prezentarea acestuia în fața comisiei de evaluare, în cadrul examinării finale.

 • Suport de curs și materiale auxiliare - vă oferim materiale de învățare bine structurate și ușor de urmărit, care acoperă toate aspectele esențiale ale cursului. Acestea sunt concepute de lectori, adaptate și actualizate, pentru a facilita înțelegerea noțiunilor predate. Pe lângă suportul de curs principal, veți avea acces la o varietate de materiale suplimentare, inclusiv studii de caz, legislație sau modele de lucru, care vor îmbogăți experiența dumneavoastră de învățare.
 • Îndrumări din partea formatorilor – lectorii vă vor oferi îndrumări personalizate, sfaturi și clarificări pe tot parcursul programului de curs. Această interacțiune directă, live, vă va ajuta să navigați prin complexitatea subiectului și să vă dezvoltați cunoștințele.
 • Sesiuni de întrebări și răspunsuri - organizăm sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, unde puteți clarifica orice nelămuriri și puteți discuta subiectele cursului cu formatorii și colegii de curs.
 • Flexibilitatea – desfășurându-se online, cursul vă oferă flexibilitatea de a învăța în propriul ritm, din confortul propriei case și de a vă organiza studiul în jurul altor angajamente, precum munca sau familia.
 • Recunoaștere oficială – fiind autorizat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, cursul este recunoscut la nivel național și internațional, ceea ce poate fi un avantaj semnificativ atunci când căutați noi oportunități de angajare sau avansare profesională.
 • Networking și colaborare – deși este online, cursul oferă posibilități de a interacționa cu alți cursanți și cu lectorii, facilitând schimbul de idei și construirea unei rețele profesionale.
 • Costuri reduse – cursul online este mai accesibil din punct de vedere financiar decât cel tradițional, fiind eliminate costurile asociate cu deplasarea.
 • Îmbunătățirea CV-ului – finalizarea unui curs autorizat va adăuga valoare CV-ului dumneavoastră, demonstrând angajatorilor că sunteți dedicat învățării continue și dezvoltării profesionale.
 • Încredere sporită – dobândirea de noi abilități și cunoștințe va crește încrederea în sine și va deschide ușa spre noi provocări și oportunități în carieră.
 • Dezvoltarea competențelor și cunoștințelor – cursul vă permite îmbunătățirea și actualizarea competențelor, sporind astfel performanța și generând noi oportunități în carieră.
 • Modul special pentru pregătirea susținerii examenului de absolvire – pentru a vă asigura că sunteți bine pregătiți pentru examenul final, oferim un modul dedicat pregătirii acestuia. Acesta include sfaturi pentru examen, simulări de teste și strategii de studiu eficiente

10 lucruri pe care vi le promitem!

 • 1

  Veți înțelege Social Media din trei perspective diferite: perspectiva unui utilizator, perspectiva unui specialist în social media și perspectiva unui brand sau a unei companii prezente pe diferite rețele sociale.

 • 2

  Veți învăța să realizați propria strategie de Social Media, care să vă ajute în mod real să îmbunătățiți activitatea și eficiența conturilor din rețele sociale: de la când să postați și ce să postați, cum să realizați un audit social, să setați corect obiectivele și indicatorii de performanță (KPI), dacă sunt recomandate campanii cu sau fără influenceri, până la buget, măsurarea performanței și testarea celor mai eficiente postări.

 • 3

  Veți avea la dispoziție un curs cu 100 de Sfaturi utile/Tips&Tricks pentru a eficientiza conținutul postat în Social media și pentru a înțelege ce este relevant pentru publicul vostru.

 • 4

  Veți putea realiza profilul clientului ideal într-un mod detaliat, astfel încât toate activitățile din Social Media să fie cu cel puțin 62% mai eficiente.

 • 5

  Veți primi informații și soluții concrete la nelămuririle pe care le aveți legate de impresii, traffic, conversii, CTR, ROAS, ROI, PPC, KPI, customer experience, reach, awareness, engagement, SEO, cuvinte cheie, cost per click, bounce rate, review, impact, funnel, pixel, loyalty, boost post, reals, hashtag, link sau backlink, link în story sau în postare, buyer personas, audiență, excluderi sau leads.

 • 6

  Veți învăța să setați corect o campanie de promovare plătită în Facebook Ads, pentru a crește cu minimum 46% eficiența bugetului folosit, pentru a atrage clienții ideali și pentru a putea urmări vânzările generate de Social Media.

 • 7

  Nu știți ce înseamnă Social Media Marketing sau Content Marketing? Nicio grijă! Trainerul o să vă explice pas cu pas ABC-ul Social Media, iar informațiile primite la curs vor fi pe înțelesul celor aflați atât la început de drum, cât și pentru persoanele care vor să aprofundeze și să se dezvolte profesional.

 • 8

  Veți înțelege cum lucrează algoritmii rețelelor sociale și veți afla cum să vă desfășurați activitatea ținând cont de recomandări pentru a maximiza expunerea organică în Social Media.

 • 9

  Veți participa la un curs live, interactiv, 100% aplicat și practic, în urma căruia veți obține o diplomă acreditată, iar trainerul vă va oferi în fiecare ședință de curs exemple reale și studii de caz, sesiuni de Q&A și asistență personalizată, pentru a putea înțelege mult mai ușor noțiunile neclare sau complicate.

 • 10

  Facebook, Instagram, Tik Tok, Youtube, LinkedIn sau Pinterest? Veți înțelege care este mixul perfect de Social Media pentru afacerile voastre, pentru brandingul personal sau companiile pentru care lucrați.

...și asta nu e tot!

Odată ce începeți să profesați, nu doar că vă puteți recupera investiția imediat, în doar câteva zile, dar veți avea șansa de avea o profesie liberală care vă poate oferi beneficii nelimitate!

Lectorii noștri

Lectori experimentați, specialiști în domeniile
pe care le predau

Oana ACHIM

Oana ACHIM

Expert SEO cu o experiență de peste 15 ani, atât în agenții de profil, cât și lucrând pentru proiecte specifice de ecommerce, SAAS și conținut. Din 2016, liber profesionist cu peste 100 de proiecte la activ.

Experiența acumulată în domeniul SEO este una completă și diversă, Oana Achim având experiența marilor agenții de SEO, dar și coordonând departamente de SEO pentru mari retaileri internaționali. Din 2016 s-a dedicat exclusiv clienților proprii, ca liber profesionist.

Ca parte a tuturor rolurilor sale, Oana Achim s-a ocupat si de traininguri interne și traininguri pentru clienți, fiind experimentată și în zona de învățare continuă. De altfel, ea însăși se perfecționează constant în toate domeniile care o pasionează.

„Visez cuvinte cheie, iar un URL urât mă poate face să nu cumpăr o rochie frumoasă. Asta mi se întâmplă de 15 ani, de când fac SEO.

Am lucrat cu rezultate bănoase pentru site-uri de care a auzit și bunica, fie ele de eCommerce, SaaS sau conținut. Am coordonat migrări care-ar da oricui migrene.

Și îmi place să scriu. Mult. Așa că a venit momentul să îți arăt că SEO nu e nici plictisitor, nici depășit.”

Mirela SECAN

Mirela SECAN

Mentor, Coach și Trainer de Marketing, cu peste 15 ani de experiență în marketing offline/online și comunicare, și peste 25 ani experiență în mass-media, de la TV la presă scrisă și Comunicare

Mirela este Trainer de mai mult de 4 ani, cu peste 1500 cursanți pentru programele de social media și marketing digital. Totodată, este absolventa a zeci de cursuri de specializare recunoscute la nivel național și internațional.

Mirela se mândrește cu peste 25 ani de experiență în mass-media ca jurnalist și producător (TV – știri și emisiuni, presă scrisă – ziare și reviste, radio, film și producție video), peste 15 ani experiență în marketing și comunicare în calitate de freelancer sau în calitate de marketing manager/marketing director.

A reușit să adune peste 250 clienți B2C din industrii diferite (aviație, HORECA, producție, auto, Travel și e-Commerce), peste 50 clienți B2B cu tipuri diferite de servicii pentru companii, cu piețe de desfacere naționale și internaționale, dar și 20+ clienți pentru branding personal, coaching și mentorat.

V-a pregătit 100 de sfaturi utile și recomandări, ca să înțelegeți cum funcționează Universul Social Media, de la Facebook, Instagram, Tik Tok, LinkedIn, Youtube, X, până la Whatsapp sau Pinterest, ca să puteți crea conținut adecvat publicului țintă, să identificați cine este clientul ideal pentru un business și să intrați în tainele algoritmilor care complică zilnic activitatea în rețelele sociale.

Astfel, trainerul nostru vă va explica noțiuni complicate și/ sau neclare, astfel încât, indiferent de experiență, să finalizați cursul înțelegând mult mai bine de ce este utilă activitatea pe rețelele sociale, pentru orice tip de afacere, fie că este în stadiul de proiect sau la început de drum, fie că este un business cu mulți angajați sau mii de produse în portofoliu.

Ce înseamnă social media marketing?

Social media marketing este esențial în era digitală pentru orice afacere care își dorește o prezență on-line eficientă. Acest domeniu din sfera marketingului online se concentrează pe utilizarea platformelor de socializare pentru a comunica și interacționa cu publicul țintă. Prin intermediul Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, LinkedIn și alte platforme similare, specialiștii în digital marketing și managerii în marketing își desfășoară activitățile pentru a crește gradul de conștientizare a brandului, a produselor sau serviciilor oferite.

O parte importantă a marketingului din social media este generarea de conținut relevant și captivant, care să atragă atenția utilizatorilor și să-i determine să interacționeze cu el. Postările de succes sunt cele care sunt adaptate la particularitățile fiecărei platforme și care răspund nevoilor și preferințelor publicului țintă. În plus, reclame pe Facebook sau plasate pe platforme similare joacă un rol crucial în obținerea unei expuneri mai mari și în generarea de trafic către site-ul web al afacerii sau către un magazin online pe Facebook, de exemplu.

Pentru a gestiona eficient campaniile de social media marketing și a obține rezultate optime, este important ca spcialiștii în marketing on-line să aibă o înțelegere profundă a comportamentului și preferințelor publicului țintă. Monitorizarea constantă a performanței campaniilor este esențială pentru a identifica ce funcționează și ce nu, și pentru a ajusta strategiile în consecință.

În acest sens, cursurile de marketing digital și cursuri de social media devin instrumente indispensabile pentru un manager marketing și pentru specialiștii în domeniu. Cele mai bune cursuri de digital marketing sau de social media oferă cunoștințe și abilități practice în utilizarea eficientă a platformelor online, precum și în dezvoltarea și implementarea strategiilor de promovare.

Cursul acoperă aspecte precum utilizarea instrumentelor de advertising, cum ar fi Facebook Ads, Insta Ads sau LinkedIn Ads, dar și tehnici avansate pentru generarea de conținut viral și gestionarea comunităților online. Astfel, prin investirea în educație și dezvoltare profesională, specialiștii în marketing online și social media pot fi pregătiți să facă față provocărilor și oportunităților din mediul online într-un mod eficient și sustenabil.
+ citeste mai mult

Ce cuprinde cursul de social media marketing?

Cursul de social media marketing cuprinde o gamă variată de subiecte și competențe esențiale pentru orice profesionist în domeniul marketingului online. Acesta se concentrează pe înțelegerea și utilizarea eficientă a platformelor de socializare pentru promovarea afacerilor, produselor sau serviciilor. Printre subiectele abordate se numără utilizarea platformelor populare precum Facebook, Instagram, TikTok, YouTube și LinkedIn pentru a atrage și angaja audiența țintă.

Un curs de Facebook ADS, Insta ADS sau LinkedIN ADS acoperă aspecte precum crearea și gestionarea de campanii de promovare online, inclusiv utilizarea instrumentelor de advertising specifice fiecărei platforme. De asemenea, cursanții învață să dezvolte strategii de conținut eficiente pentru a genera postări de succes care să atragă atenția și să stimuleze angajamentul utilizatorilor.

Totodată, în marketing social, strategie esențială în era digitală, sunt utilizate platformele de socializare și alte mijloace online pentru a promova schimbări sociale pozitive sau pentru a influența comportamentele individuale și colective.

Prin intermediul platformelor de socializare precum Instagram, TikTok, YouTube și LinkedIn, marketerii sociali pot ajunge la audiențe extinse și diverse, construind comunități angajate și promovând mesaje care să inspire schimbări. Utilizarea instrumentelor de publicitate precum Insta Ads, Instagram Ads și video ads pe YouTube le permite să-și direcționeze mesajele către segmentele relevante ale publicului țintă și să crească traficul către conținutul lor.

Cursurile de social media joacă un rol crucial în pregătirea specialiștilor în marketing social. Aceste cursuri oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a naviga în peisajul complex al mediilor de socializare și pentru a dezvolta campanii eficiente. De exemplu, aceste cursuri ar putea educa profesioniștii în marketing despre cum să optimizeze campaniile lor pe Instagram sau TikTok, să utilizeze corect instrumentele de publicitate disponibile și să măsoare impactul și eficacitatea campaniilor lor.

Prin combinarea acestor elemente - platforme de socializare, publicitate online și educație în domeniul social media - marketingul social devine o forță puternică pentru promovarea schimbărilor sociale și pentru influențarea comportamentelor într-un mod pozitiv și semnificativ.

Astfel, cursul propus de noi este esențial pentru specialiștii în domeniul marketingului online, oferindu-le cunoștințele și abilitățile necesare pentru a gestiona eficient prezența unei afaceri pe mediile de socializare online și pentru a obține rezultate optime în promovarea produselor sau serviciilor.
+ citeste mai mult

Cum pot crea conținut atrăgător?

Crearea conținutului atrăgător pe rețelele de socializare necesită o abordare strategică și creativă, în concordanță cu obiectivele și publicul țintă al afacerii. Cel mai bun curs de marketing îți poate ghida pașii pentru a obține un conținut atrăgător pe aceste platforme. Pași precum:

 • Definirea publicului țintă: Începe prin a înțelege cine este publicul tău și ce tip de conținut îi interesează. Utilizează date demografice, comportamentale și de interes pentru a crea un profil detaliat al audienței tale.
 • Stabilirea obiectivelor: Clarifică obiectivele campaniei tale de conținut pe rețelele de socializare. Acestea ar putea include creșterea angajamentului, generarea de lead-uri sau vânzările directe.
 • Alegerea platformelor potrivite: Identifică platformele de socializare care sunt cele mai relevante pentru publicul tău țintă și pentru obiectivele tale de marketing. Fiecare platformă are propriile caracteristici și demografii unice.
 • Crearea conținutului de calitate: Concentrează-te pe crearea conținutului relevant, captivant și valoros pentru publicul tău. Acest lucru ar putea include postări, imagini, videoclipuri, sondaje, concursuri și alte tipuri de conținut care să atragă atenția și să genereze interacțiuni.
 • Optimizarea pentru platforma respectivă: Asigură-te că conținutul tău este optimizat pentru fiecare platformă de socializare în parte. Acest lucru include adaptarea dimensiunilor și formatelor de conținut, precum și utilizarea etichetelor și hashtag-urilor relevante.
 • Interacțiune și implicare: Fiind o componentă esențială a marketingului social, răspunde prompt la comentarii, întrebări și mesaje de la urmăritori. Fii proactiv în implicarea cu publicul tău și încurajează conversațiile și interacțiunile.
 • Monitorizarea și analiza performanței: Folosește instrumentele de analiză disponibile pe platformele de socializare pentru a urmări performanța conținutului tău. Identifică ce tipuri de conținut au cele mai bune rezultate și ajustează-ți strategiile în consecință.
 • Învățare continuă și îmbunătățire: Fii deschis să înveți și să te adaptezi la schimbările din mediul online. Participă la cele mai bune cursuri de marketing digital sau de social media pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și pentru a-ți menține conținutul la nivelul optim.
+ citeste mai mult

Ce face un specialist Social Media în cadrul unei organizații?

Un specialist în social media din cadrul unei organizații are rolul de a gestiona și dezvolta prezența online a organizației pe platformele de social media. Acest rol implică o serie de responsabilități și activități pentru a atinge obiectivele organizației în mediul digital. Iată ce face, în general, un specialist în social media:
 • Crearea și gestionarea conținutului: Specialistul în social media este responsabil de crearea, programarea și publicarea conținutului pe diverse platforme de social media, cum ar fi Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube, și altele. Acest conținut poate include texte, imagini, videoclipuri, infografice și alte formate.
 • Dezvoltarea strategiilor de social media: Specialistul lucrează la dezvoltarea și implementarea strategiilor de social media pentru organizație. Aceasta poate include stabilirea obiectivelor de marketing, identificarea audienței țintă, definirea mesajelor cheie și planificarea conținutului.
 • Monitorizarea și analiza performanței: Un aspect crucial al muncii de social media este monitorizarea și analiza performanței campaniilor și a conținutului postat. Specialistul în social media utilizează instrumente și metrici pentru a evalua impactul și pentru a face ajustări în funcție de rezultatele obținute.
 • Interacțiunea cu comunitatea online: Specialistul în social media răspunde la comentarii, întrebări și feedback-ul utilizatorilor pe platformele de social media ale organizației. Acesta contribuie la construirea și menținerea unei relații pozitive cu comunitatea online.
 • Reclamă și promovare: Specialistul poate crea și gestiona campanii de publicitate plătită pe platformele de social media pentru a promova produse, servicii sau evenimente ale organizației. Acesta trebuie să aloce bugetul publicitar eficient și să urmărească rezultatele.
 • Monitorizarea tendințelor și a concurenței: Specialistul în social media trebuie să fie la curent cu tendințele din domeniul social media și să urmărească activitatea concurenței pentru a adapta strategiile și pentru a rămâne competitiv.
 • Colaborarea cu echipa de marketing: Specialistul în social media lucrează în strânsă colaborare cu echipa de marketing pentru a asigura coeziunea și sincronizarea eforturilor de promovare și publicitate.
 • Raportare: Acesta poate elabora rapoarte periodice privind performanța campaniilor și a activității de social media și le prezintă conducerii sau echipei de management.
 • Dezvoltarea și gestionarea relațiilor cu influencerii: În funcție de strategie, specialistul în social media poate colabora cu influencerii pentru a promova produsele sau serviciile organizației.
 • Gestionarea crizelor online: Atunci când apar situații critice sau probleme care afectează imaginea organizației pe social media, specialistul în social media trebuie să poată gestiona crizele și să ofere răspunsuri eficiente.

Este important de menționat că rolul unui specialist în social media poate varia în funcție de mărimea și obiectivele organizației, dar acestea sunt câteva dintre responsabilitățile de bază pe care le are în gestionarea prezenței organizației pe platformele de social media.

+ citeste mai mult

Unde mă pot angaja ca specialist Social Media?

Un specialist în social media poate fi angajat într-o varietate de organizații și sectoare, deoarece prezența online și promovarea pe platformele de socializare sunt importante pentru multe tipuri de afaceri și organizații. Iată câteva locuri și domenii în care un specialist în social media poate găsi oportunități de angajare:
 • Agenții de Marketing Digital: Multe agenții de marketing digital oferă servicii de social media management clienților lor. Aici, vei lucra cu mai multe branduri și industrii diferite.
 • Companii private: Companiile, de la cele mici la cele mari, angajează specialiști în social media pentru a gestiona prezența lor online, pentru a dezvolta strategii și pentru a gestiona campaniile de marketing digital.
 • Organizații non-profit: Organizațiile non-profit și asociațiile au nevoie și ele de specialiști în social media pentru a-și promova cauza și a strânge fonduri.
 • Media și Divertisment: Companiile din industria media, inclusiv televiziunea, radio-ul, publicațiile online și industria de divertisment, au adesea nevoie de specialiști în social media pentru a promova conținutul lor și a interacționa cu publicul.
 • Retail și comerț electronic: Magazinele online și offline angajează specialiști în social media pentru a promova produsele lor, pentru a gestiona campanii de publicitate și pentru a menține relația cu clienții.
 • Tehnologie și IT: Companiile din industria tehnologică și IT au nevoie de specialiști în social media pentru a-și promova produsele și serviciile, pentru a interacționa cu comunitățile de utilizatori și pentru a furniza suport clienților.
 • Sănătate și medicină: Spitalele, cliniciile medicale și organizațiile din domeniul sănătății au început să folosească social media pentru a comunica cu pacienții și pentru a furniza informații relevante despre sănătate.
 • Turism și ospitalitate: Companiile din industria turismului și ospitalității angajează specialiști în social media pentru a promova destinațiile, hotelurile, restaurantele și serviciile lor.
 • Educație: Școlile, universitățile și platformele de învățare online angajează specialiști în social media pentru a promova programele de învățare și a interacționa cu studenții.
 • Freelancing și Consultanță: Poți alege să lucrezi ca freelancer sau consultant în social media și să oferi servicii de gestionare a rețelelor de socializare clienților tăi, lucrând de la distanță.

Este important să identifici industria sau domeniul care te interesează cel mai mult și să-ți construiești abilitățile și portofoliul în concordanță cu aceasta. De asemenea, poți căuta locuri de muncă pe platforme de recrutare online, pe site-urile web ale companiilor sau prin intermediul rețelelor de socializare profesionale pentru a găsi oportunități de angajare în domeniul social media.

+ citeste mai mult

Ce salariu poate avea un specialist in social media?

Salariul unui specialist în social media poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv nivelul de experiență, domeniul de activitate al companiei, localizarea geografică și nivelul de responsabilitate al poziției.

Experiența anterioară în domeniul marketingului online și digital poate influența semnificativ nivelul salarial al unui specialist în social media. De asemenea, absolvirea unor cursuri de specializare în marketing digital sau social media, poate aduce un plus de valoare și poate justifica un salariu mai mare.

De obicei, specialiștii în social media care au abilități avansate în gestionarea mai multor platforme de socializare, cum ar fi Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, LinkedIn și altele, și care au demonstrat capacitatea de a genera rezultate tangibile, cum ar fi creșterea traficului și a angajamentului, pot beneficia de salarii mai mari.

Astfel, salariul unui specialist în social media poate varia considerabil în funcție de mai mulți factori, dar o pregătire solidă în domeniul marketingului online și digital, precum și o experiență relevantă și abilități demonstrabile pot contribui la obținerea unui salariu competitiv în această profesie.
+ citeste mai mult

Certificare Europeană

certificare-europeana

Certificat acreditat de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, însoțit de suplimentul descriptiv al competențelor dobândite. Pentru recunoașterea internațională a certificatelor obținute în România este necesară apostilarea (țări semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (țări nesemnatarea ale Convenției de la Haga).

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Actele necesare pentru obținerea certificatului de absolvire:

 • Învățământ general obligatoriu (10 clase absolvite)
 • Act de identitate (copie)
 • Certificat de naștere (copie)
 • Certificat de căsătorie, în cazul schimbării numelui (copie)
 • Dovada plății

Detalii privind tematicile cursurilor, organizarea și desfășurarea programelor de perfecționare se pot obține de la:


Olivia-Patricia CHIRIAC

Coordonator Programe de Perfecționare APSAP

0788 124 567

DETALII TEHNICE

Cursul este în format audio-video, live, on-line și este necesar ca fiecare participant să:

1. Dețină un dispozitiv electronic de tip calculator sau telefon mobil, o conexiune bună la internet și microfon (opțional: căști și cameră web)

2. Descarce aplicația Zoom pe dispozitivul de pe care se va accesa cursul on-line.


Aplicația Zoom este disponibilă (gratuit) printr-un simplu click mai jos:


Sistem de operare Windows

Sistem de operare MacOS

Telefon mobil cu sistem de operare Android

Telefon mobil cu sistem de operare IOS (iPhone)

certificat-absolvire-apsap autorizatie-apsap

CONTACTEAZĂ-NE

completând formularul de mai jos, vei fi apelat de un reprezentant al Centrului de Formare APSAP care îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie

DESCARCĂ OFERTA PDF

și află mai multe amănunte despre curs. Te poți înscrie și folosind formularul de înscriere din fișierul PDF!

  Pot fi de interes și următoarele cursuri Află care sunt cursurile din perioada următoare:
  Puteți achita în 3 RATE egale cu 0% dobândă dacă folosiți un card de cumpărături REZERVĂ ACUM